Autosport NL • TDC

TDC: Alle ogen gericht op Jeroen Dik, houdt hij stand in de finale?

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 13 oktober 2011 20:10 • Print artikel

ZANDVOORT - Alle ogen zijn tijdens de Formido Finaleraces gericht op Jeroen Dik. Vorig jaar kwam hij één punt te kort voor het kampioenschap, dit seizoen staat hij er een stuk beter voor. Met aftrek van het schrapresultaat heeft de coureur met de Volkswagen Golf 5 maar liefst 36 punten voorsprong op zijn rivalen Ferdinand Kool en Henry Zumbrink (BMW 123d). De regerend kampioenen Ronald Morien en Dennis de Groot (Volkswagen Golf 5) kijken aan tegen een achterstand van 39 punten. In de wetenschap dat er nog maximaal 44 punten zijn te verdienen, kan de titel Dik bijna niet meer ontgaan.

De voorsprong van Dik was al fors voordat er ook maar een meter was geracet op Spa-Francorchamps. Kool en Zumbrink wilden maar al te graag de achterstand reduceren. “Op Spa wilden we er vol voor gaan om met de Formido Finaleraces nog een kans te maken om Jeroen te pakken. In de eerste wedstrijd hebben we het hoofd koel gehouden en liepen we punten in. In de tweede race hadden we helaas pech toen we na de start in de rondte werden geduwd”, blikt Kool terug.

Niet alleen had de BMW-equipe pech, ook bij Dik liep niet alles op rolletjes. Na een hectische start in de eerste wedstrijd kreeg hij versnellingsbakproblemen. “Op een gegeven moment had ik alleen nog de vijfde versnelling over. Makkelijk rijden was dat natuurlijk niet, maar je leert er uiteindelijk mee omgaan. Bij het uitkomen van de langzame bochten liep het circuit gelukkig naar beneden, dus dat hielp om vaart te maken”, legt Dik uit. “Ik ben toch maar doorgereden want je weet in het kampioenschap nooit hoe het loopt. Met de twaalfde plaats heb ik vier punten gescoord en je kunt aan het einde van het seizoen zomaar die punten tekort komen.”

Morien en De Groot hadden dezelfde doelstelling als Kool en Zumbrink en leken erin te slagen om terrein op Dik goed te maken. Na de derde plaats in de eerste wedstrijd, reed Morien ook in de tweede race in de kopgroep. Maar ook zij hadden problemen met de versnellingsbak, waardoor het tweetal de wedstrijd voortijdig moest staken. “We gaan er tijdens de Formido Finaleraces gewoon weer tegenaan. Het is voor ons een vrijwel onmogelijke opgave op de titel te behalen, maar we gunnen het Jeroen. Dan blijft het kampioenschap in ieder geval bij Volkswagen.”

Tussenstand na twaalf van de veertien races (inclusief schrapresultaat):
1. Jeroen Dik, 183 punten,
2. Ferdinand Kool en Henry Zumbrink, 147,
3. Ronald Morien en Dennis de Groot, 144,
4. Marcel Roeleveld, 133,
5. Marcel Nooren en Maik Barten, 115.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS