Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

TCR-Europe: Tom Coronel verrast vriend en vijand en domineert in Paul Ricard

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 mei 2022 08:50

PAUL RICARD - Het Franse circuit van Paul Ricard is het toneel voor het tweede weekend van het TCR-Europe kampioenschap. Op zaterdagochtend pakte Tom Coronel in zijn DHL Audi RS 3 LMS TCR de pole position om deze vervolgens om te zetten in een pole position. De 50-jarige coureur wist Franco Girolami en Felice Jelmini achter zich te houden. Door deze dominante overwinning klimt de Nederlander op naar de tweede positie in het kampioenschap, slechts tien punten achter Franco Girolami.

Tom Coronel

Naast het TCR-Europe kampioenschap is Coronel dit seizoen ook actief in het ultracompetitieve WTCR-kampioenschap. Coronel veroverde de pole positon en was bij de start als een raket weg. Hij hield Jelmini en Josh Files bij de start achter zich en kon een gaatje slaan. Ook de Argentijnse Girolami was snel weg bij de start. Het lukte Girolami om op te stomen naar de tweede positie.

In de eindfase zette Girolami aan en probeerde hij het Coronel moeilijk te maken, maar de overwinning van de Audi-coureur kwam nooit in het geding. Op dominante wijze hengelde de Viaplay-analist zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS