Karting • GK4 Kartseries

Sverre Ubben kent topweekeinde in Genk: eerste manchezege ooit, P2 in finale en P3 in kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 november 2021 09:30 • Print artikel

GENK – Eigenlijk kan het niet, zou je denken: karter Sverre Ubben racet pas een jaar en is nu al een vaste podiumklant. Zaterdag werd de twaalfjarige kartpiloot uit Meeuwen tweede in de finale tijdens de laatste ronde van de GK4 Kart Series. En in de eerste heat had hij laten zien dat hij nu ook races kan winnen. Voor Sverre was die winst in de Junioren nationaal-klasse extra bijzonder, want het was zijn eerste racewinst ooit. Het hielp hem mede een de derde plaats in het eindklassement van het kampioenschap.

Kurt Timmermans grid girl Sverre en vader Ubben vlnr

“In Mariembourg was ik derde in de finale, nu tweede. En derde in het kampioenschap. Ik ben echt blij”, zei Sverre met een grote lach op zijn gezicht. “Het was vandaag iets makkelijker dan in Mariembourg. Deze keer had ik niet zoveel pech, zoals de vorige keer. Al ligt de baan in Mariembourg me iets beter in de regen.”

Want het had vrijdag en zaterdag geregend in Genk. Mede daardoor dat Sverres kwalificatie iets minder goed ging dan gehoopt. Maar vooral ook omdat hij werd opgehouden door iemand voor hem. “In mijn snelste ronde kwam hij voor mij te rijden en dus moest ik over de vuile lijn. Ik kreeg rubber aan mijn banden. Twee rondes lang moest ik het vuil eraf rijden. Dat lukte en daarna reed ik naar P4.”

Nog steeds niet verkeerd natuurlijk. Het beloofde in ieder geval veel goeds voor de eerste heat. “Ik had een heel leuke race met heel veel inhaalacties. Haalde ik iemand in, werd ik weer terug ingehaald. Uiteindelijk heb ik de race toch gewonnen. Het was mijn eerste racewinst ooit; Dat was heel fijn.”

Door dat klinkende resultaat mocht hij race twee van poleposition starten. “De nummer twee was helaas iets te snel. Op het laatst kwam ik dichterbij, maar hij won toch de race. Hij had gewoon heel goed gereden. In de derde manche mocht ik ook op één starten en ben ik opnieuw een plaats kwijtgeraakt. Wij twee, Mattiz (Meerschaut, red.) en ik, waren de hele dag de snelsten. We waren ongeveer even snel. Hij zat telkens kort op mij en dan kon hij me inhalen.”

Svere Ubben pakt podium en kanp derde in eindstand IAME X30 Junioren Nationaal

Natuurlijk had de getalenteerde Vlaming dolgraag de finale ook gewonnen, maar Sverre was blij met de tweede plaats. Sowieso heeft hij een topseizoen gehad, waarop hij met plezier terugblikte. “Dit had ik zeker niet verwacht voor mijn eerste jaar. Ik heb hiervoor ook nooit gekart. Deze maand vorig jaar ben ik voor het eerst in een kart gestapt. Dankzij mijn teambaas Kurt Timmermans van TK Racing heb ik heel veel geleerd. Dankzij hem heb ik alles verbeterd: inhalen, verdedigen, de juiste lijnen rijden.”

Voor Sverre was de race in Genk van afgelopen weekeinde zijn laatste race van het seizoen. Dat vond hij jammer. “Ik race graag, dus ik had het niet erg gevonden als ik nog een race had moeten rijden. Ik ga natuurlijk wel blijven trainen. Volgend jaar gaan we het Benelux-kampioenschap en twee Euro Series-wedstrijden rijden. En één GK4-wedstrijd in Venray. Daar heb ik nu al zin in!”

Om zijn sportieve ambities te kunnen waarmaken zoekt Sverre nog sponsors die hem kunnen helpen de Euro Series-wedstrijden te rijden.

Sverre bedankt zijn vader en moeder, Kurt Timmermans, TK Racing, Dave Drees, en Sven Schepers en iedereen die hem dit jaar heeft geholpen.
Sverre Ubben wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door SEM Construct Ramen en Deuren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS