Dakar

Stuiteren met Anja van Loon in de Iveco

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 januari 2024 06:01

De voorlaatste etappe van de 2024 Dakar Rally is een lange en taaie dag voor Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven. Het terrein was afwisselend, maar het grootste gedeelte van de dag was het stuiteren over paden. Onderweg reden de dames lek, maar lukte het om de band binnen 10 minuten te vervangen. Zij kijken uit naar de laatste etappe.

Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven

Het was een kwestie van iedere kilometer aftellen naar het eind van deze dag,” vertelt Anja van Loon. “We hadden onderweg wel wat kleine duintjes en zand, maar het was toch vooral weer stuiteren. Op een van die smalle stenige passages klapte de rechterachterband. Die hadden we binnen 10 minuten vervangen met z’n drieën, dus dat ging goed.”

De dames finishten in het donker. “Het laatste stuk was in het donker, maar vooral door smalle, stoffige canyons. We zaten echt samen te kijken om het goede pad te vinden en dat ging goed. We kijken nu wel uit naar het finishpodium, maar tegelijk is de tijd voorbij gevlogen. Vrijdag gaan we er nog even goed voor zitten.

Die laatste etappe is een loop rondom Yanbu. De proef van 174 kilometer bevat zand als stenen en het is dus opletten tot de laatste meter.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS