Formule 1

Stoelendans F1: Carlos Sainz geeft belangrijke update over toekomst bij Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2024 10:20

Carlos Sainz heeft benadrukt dat hij zichzelf zoveel tijd geeft als nodig is om een beslissing te nemen over zijn toekomst, ondanks dat de hoop op een overstap naar Mercedes voor het seizoen 2025 vervaagt.

Carlos Sainz Ferrari F1


Sainz zit nog steeds zonder stoeltje voor de 2025, nadat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton eerder dit jaar had bekendmaakt dat hij vanaf volgend seizoen een meerjarig contract bij Ferrari aangaat.

De Spanjaard wordt in verband gebracht met een overstap naar Mercedes in wat een directe stoelruil met Hamilton zou zijn. Tegelijkertijd wordt hij ook in verband gebracht met Red Bull en Audi, die in 2026 de controle over het bestaande Sauber-team overnemen en Sainz een driejarig contract zouden hebben aangeboden.

Sainz werd voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco van dit weekeinde gevraagd om te bevestigen of de optie om bij Mercedes te gaan rijden nu van tafel is, vanwege de mogelijkheid dat Max Verstappen overstapt van Red Bull: "Ik kan het niet bevestigen. Het spijt me."

Sainz, die in september 30 jaar wordt, benadrukte dat hij geen deadlines heeft gesteld voor een beslissing over zijn toekomst en benadrukte de noodzaak om de juiste stap te zetten in zo'n kritieke fase van zijn carrière.

"Iedereen is afhankelijk van iedereen op de rijdersmarkt. De Formule 1 is een cirkel. Ik heb nog geen beslissing genomen en ik weet niet of ik volgend jaar nog ga racen. Ik heb ook nog geen deadlines gesteld."

"Ik kan wel vaststellen dat zo'n belangrijke beslissing in deze fase van mijn carrière is dat als ik opties op tafel heb liggen, ik de juiste optie wil lichten en er goed over na wil denken, want ik ben bijna 30. Ik wil het volgende project laten slagen en kijken hoe het loopt. Ik ga mezelf zoveel tijd geven als ik nodig heb."

Het is dus wachten op meer duidelijkheid rond Max Verstappen...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS