Autosport NL • Suzuki Swift Cup

Sterk debuut 15-jarig talent uit de stal van Coronel tijdens Pinksterraces

Uitgegeven door Johan Vis • 21 mei 2013 08:32

ZANDVOORT – Boris Kolff heeft afgelopen weekend tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort op spectaculaire wijze zijn debuut gemaakt in de Formido Swift Cup. De 15-jarige Kolff reed twee sterke races op en sloot het Pinksterweekend af met een derde plaats. De Coronel junior liet hiermee zien uit het juiste (race)hout gesneden te zijn want debuteren met een podiumplaats in een competitieve klasse als de Formido Swift Cup is een erg sterke prestatie.

Boris Kolff
Het was een enerverend weekend voor de pas 15-jarige Boris Kolff. Debuteren tijdens de Pinksterraces in een sterk bezet veld waarin de meesten er al een raceweekend op hebben zitten is niet gemakkelijk, maar Kolff paste zich razendsnel aan. Zijn ervaring in de kartsport hielp hem daar wel iets bij, maar rijden met de Swift is toch een compleet andere ervaring. Voorafgaand aan het weekeinde trainde de Coronel junior al even met 2011 type Suzuki Swift en op zaterdag stond zijn nieuwe, McGregor blauwe, raceauto op hem te wachten voor de eerste kwalificatie uit zijn autosportcarrière.

De kwalificatie verliep niet onaardig voor een eerste keer en Kolff liet prima tijden noteren. De baan was volledig droog en de tijden gingen snel naar beneden. De rondetijden lagen dicht bij elkaar en tegen het einde van de sessie stond de gevestigde orde boven aan de lijst, maar Kolff volgde op iets meer dan 4 tiende van een seconde op een keurige vijfde plaats. Zijn op één na snelste tijd was zelfs goed voor de derde plaats op de grid voor de tweede race van het weekend. Een prima prestatie van de jonge debutant.

Boris Kolff
De eerste race in de Formido Swift Cup wordt op maandag 2de Pinksterdag verreden en op een koude, maar droge baan gaat Kolff als 5de van start. De Coronel junior weet deze plek bij de start te behouden en gaat het gevecht aan met Alain Mossinkoff om plaats 4. Kolff rijdt sterk, weet de druk er bij de ervaren Mossinkoff goed op te houden en neemt zelfs even de 4de plaats in de race over. De ronden daarna blijft het stuivertje wisselen tussen Kolff en Mossinkoff en de twee schuwen het gevecht niet. Na 12 spannende ronden finisht de Coronel junior als 5de, maar krijgt achteraf een tijdstraf van 30 seconden waardoor hij in het klassement terugviel naar de 11de plaats.

De tweede race van het weekend wordt in de middag verreden en ditmaal start Kolff vanaf een 3de plaats. De start is iets minder dit maal, maar toch weet hij de aansluiting te vinden met zijn teamgenoten. Vanaf een 5de plaats gaat Kolff de strijdt aan en er ontstaat een mooi gevecht om de 3de plaats. Alsof hij al jaren meedraait in de Swift Cup gaat de Coronel junior brutaal de strijdt aan met zijn teamgenoten en weet hij, na een mooie actie de vierde plaats over te nemen. Naarmate de race vordert loopt Kolff snel in op Stefan Beelen en met een uitrem actie uit het boekje neemt hij even de 3de plaats over, maar weet deze helaas niet vast te houden.

Boris Kolff
Een ronde later is het dan wel raak en passeert hij zijn teamgenoot aan de binnenkant in de S-Bocht voor plaats 3 in de race. Met nog twee ronden te gaan gaat het nog bijna fout als Kolff op volle snelheid een tik krijgt in het Scheivlak. De Coronel junior houdt de Swift keurig op de baan en weet een bocht later alweer de 3de plaats over te nemen. Deze mooie plek geeft hij dan ook niet meer uit handen en zo pakt Kolff als 15 jarige tijdens zijn debuutweekend al meteen een podiumplaats en geeft hij zijn visitekaartje af in de Formido Swift Cup. “Dit ruikt naar meer. Tot snel”, Boris.

Boris Kolff
“Het was een mooi weekend. Ik heb veel geleerd en ben echt superblij met mijn podiumplaats. Het was best spannend allemaal en tijdens de kwalificatie maakte ik nog wel wat foutjes, maar ik heb het weekend erg goed afgesloten. De eerste race ging redelijk goed. Ik heb heerlijk gereden en er waren mooie gevechten, maar de tweede race was echt super. Ik heb er echt alles aan gedaan om die derde plaats te pakken. Het was nog even spannend in het Scheivlak, maar ik dacht ik laat hem staan want ik wil gewoon naar het podium. Ik ben echt heel blij met dit resultaat en wil dan ook het team van Coronel Racing en mijn sponsors McGregor en Beelen bedanken dat zij mij deze kans hebben gegeven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS