Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Ster van de recente 1000 Miglia Experience UAE is nu te koop bij Jaguar Classic + FOTO'S

Uitgegeven door Deni Volkers • 2 januari 2023 21:36

Coventry, UK: Een zeldzame XK120 uit de Jaguar Classic Collection is nu te koop bij Jaguar Classic Works in Coventry, Engeland, nadat hij met succes de inaugurele 1000 Miglia Experience UAE heeft voltooid. De Jaguar XK120 Open Two-Seater uit 1950 wordt aangeboden als een goedgekeurde Works Legend en is afgewerkt in Cream met Black soft top en Biscuit en Red interieur.

Jaguar Classic Mille

Het perfect gerestaureerde exemplaar is nauwgezet onderhouden sinds het bij de Jaguar Classic Collection is gevoegd en behoorde ooit toe aan Stuart Lightfoot, een van de oprichters en wedstrijdsecretaris van de Jaguar Drivers' Club, die in juni 1956 werd opgericht.

Experts van Jaguar Classic Works prepareerden het voertuig voor de 1000 Miglia Experience UAE - de eerste keer dat het iconische autosportevenement buiten Italië werd gehouden - en Jaguar Classic ondersteunde de uitdaging als sponsor van het Official Awards Dinner in het Emirates Palace. De XK werd bestuurd door content creator en influencer Mohammad Al Muhaini (@Q8Stig) en Matthew Bailey, Senior Business Development Manager, Jaguar Land Rover Classic. Deze XK120 OTS eindigde 25/100 in het algemeen en 13e in zijn klasse, en had geen technische ondersteuning nodig tijdens de wedstrijd die tussen 4 en 8 december plaatsvond en in Dubai begon.

Als onderdeel van het partnerschap van Jaguar Classic met de 1000 Miglia Experience UAE werden zowel Jaguar C-type als D-type Continuation modellen voor het eerst in de UAE tentoongesteld, onder meer tijdens de prijsuitreiking van het evenement.

Matthew Bailey, Senior Business Development Manager, Jaguar Land Rover Classic, zei: "De Mille Miglia is een iconische race en het was echt een voorrecht om deel te nemen aan de inaugurele 1000 Miglia Experience VAE met een prachtig voertuig dat door onze experts bij Jaguar Classic Works voor het evenement werd geprepareerd. De unieke XK120 heeft een echte stamboom en is nu te koop via ons Works Legends programma, en het belooft een fantastische investering te worden voor een van onze klanten."

De 1000 Miglia Experience UAE stond open voor 100 eigenaren van historische voertuigen, waaronder alles van historische voertuigen, Mille Miglia-racers en hedendaagse iconen uit het moderne tijdperk. Met vier etappes tussen Dubai en Abu Dhabi tussen 4 en 8 december was het beroemde evenement een nieuwe viering van de autocultuur voor de regio. De 1000 Miglia UAE is het grootste klassieke autosportevenement dat ooit in het Midden-Oosten is gehouden, met deelnemers die een ongelooflijke rit door alle zeven emiraten beleven.

Het evenement was verdeeld in drie categorieën: de 1000 Miglia-klasse (1927-1957), ter ere van de voertuigen die deelnamen aan het oorspronkelijke evenement; de Jubileumklasse, voor auto's gebouwd tot 1971 (het oprichtingsjaar van de VAE); en de Hedendaagse Iconen-klasse, voor moderne voertuigen.

Daarnaast nam ook het Britse model en levenslange Jaguar-liefhebber David Gandy deel met zijn eigen Jaguar XK120 uit 1954, die in 2019 door Jaguar Classic op maat werd gerenoveerd. Zijn karakteristieke XK120 onderging een 2.700 uur durende revisie met unieke upgrades om hem raceklaar te maken, met meer vermogen en een verbeterde duurzaamheid van de 3,4-liter zescilinder-in-lijn motor. Hij is afgewerkt in effen zwart met een interieur in Aged Saddle tan leder in een uniek rasterontwerp.

Jaguar

Works Legends voertuigen

Het Works Legends programma biedt een uitgelezen selectie van exquise, tweedehands klassieke voertuigen, die wereldwijd vakkundig zijn ingekocht. Elke auto is volledig gecertificeerd door Jaguar Classic en heeft een garantie van 12 maanden met een onbeperkt aantal kilometers en een levenslange geschiedenis, uitgebreid gecontroleerd en geprepareerd door het team van Jaguar Classic.

De XK120 uit 1950 die bij Jaguar Classic te koop staat, is na zijn prestaties in de Mille Miglia klaar voor andere endurance rally's en staat op het Registro - de officiële lijst van gecertificeerde en toegelaten voertuigen voor de iconische race, met vergoedingen die tot 2023 worden betaald.

Sympathieke upgrades omvatten de toevoeging van een professionele digitale Brantz-rallytimer, een mechanische Bremont-rallytimer, vierpuntsgordels en een brandblusser. Hij stond ook in het 40ste jubileumnummer van Classic and Sports Car magazine, in april 2022, op de voorpagina.

De XK120 is een van de weinige auto's uit de XK-serie die verkrijgbaar zijn bij Jaguar Classic, de wereldwijde autoriteit op het gebied van deze modellen, die voertuigen kan onderhouden en restaureren aan de hand van originele archieftekeningen en technieken.

De XK120 werd geïntroduceerd op de London Motor Show van 1948 en geproduceerd van 1948 tot 1954. Er werden ongeveer 200 exemplaren gebouwd met een aluminium carrosserie voordat hij in 1950 werd omgebouwd naar staal. Oorspronkelijk was het een open tweezitter, maar in 1952 en 1953 kwamen ook coupémodellen met vaste kop en drophead beschikbaar.

Een ander voorbeeld van de Jaguar Classic voorraad is een prachtige ex-wedstrijd XK120 uit 1953, uitgevoerd in Suede Green met bijpassend Suede Green interieur. Deze auto was oorspronkelijk eigendom van een enthousiaste rallyrijder, voordat hij in andere handen overging en deelnam aan de XK Register-raceserie. Na vier decennia in opslag te hebben gestaan, werd een volledige chassis-off restauratie naar FIA-specificatie voltooid en is hij nu klaar om zijn competitiecarrière te hervatten.

Jaguar Classic Mille

Jaguar Classic Mille

Jaguar Classic Mille

Jaguar Classic Mille

Jaguar Classic Mille

Jaguar Classic Mille

Jaguar Classic Mille

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS