Formule 1

Stake F1 Team KICK Sauber trots op historische race Zhou, maar baalt van uitvalbeurt Bottas

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 23 april 2024 16:03

Stake F1 Team KICK Sauber voltooide een spannend en emotioneel Grand Prix-weekend van China, terwijl Zhou Guanyu en het team autosportgeschiedenis schreven in Shanghai. Zhou vocht zich door het veld om uiteindelijk als 14e te eindigen, voortgestuwd door de ongelooflijke steun van het thuispubliek. Valtteri Bottas was op weg om in de top tien te eindigen, maar zijn zoektocht naar een punt eindigde met een technisch probleem toen hij streed voor een sterk resultaat.

Zhou

Alessandro Alunni Bravi, teamvertegenwoordiger, kijkt terug op de Grand Prix van China: “Dit is niet de race die we hadden verwacht, het is niet de race die we wilden. Voordat we ingaan op de analyse van de race, is het de moeite waard om de belangrijke pagina te erkennen die Zhou, samen met het team, heeft geschreven in de geschiedenisboeken van de autosport en de Formule 1 in China."

"Getuige daarvan is de steun van alle toeschouwers gedurende het hele weekend, vanaf donderdag. Het was iets indrukwekkends, dat onze verwachtingen te boven ging. We hebben gezien hoeveel de populariteit van de Formule 1 in China toeneemt dankzij Zhou, en we zijn er trots op dat ons team hier samen met hem deel van uit kan maken. We verwachtten een zware race voor hem, hij startte als 16e, maar hij had een goed tempo en vocht goed in de vele gevechten die hij voerde. We hebben in de slotfase een agressieve strategie gevolgd en zijn overgestapt op zachte banden om hem meer prestaties te geven. Helaas waren er geen punten voor hem, maar het was belangrijk om te laten zien dat hij kon vechten en competitief kon zijn tegen de auto's om hem heen."

"Het was een teleurstellend einde van de race voor Valtteri, die met Nico (Hülkenberg, red.) vocht voor een plek in de top tien. Hij had een solide openingsstint op mediumbanden en de keuze om naar de harde banden te gaan was de juiste. Helaas werd zijn race afgebroken door een probleem met de aandrijflijn, iets dat we zullen onderzoeken. Het was een grote teleurstelling omdat hij het tempo had om in de punten te eindigen, wat een verdiend resultaat voor hem en het team zou zijn geweest."

"Een positieve kant van de race van zondag was tenslotte de consistentie in onze pitstops, waarmee we het doel dat we onszelf hadden gesteld, konden bereiken. Het is een verbetering die ook vertrouwen zal geven aan onze pitcrew. Nu richten we onze blik op Miami, in het besef dat we daar een sterk weekend kunnen beleven.”

Nu het tempo en de consistentie op en naast de baan zijn verbeterd, zal het team blijven werken aan de volgende race, over een kleine twee weken in Miami.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS