Formule 1

Stake F1 Team KICK Sauber koos ervoor om de afstelling van beide auto's te veranderen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 juni 2024 12:45

Montreal - Stake F1 Team KICK Sauber zag de zwart-wit geblokte vlag in een dramatische F1 Grand Prix van Canada. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu - die allebei vanuit de pitstraat startten nadat ze de achtervleugels van hun auto hadden verwisseld - hielden het hoofd koel in moeilijke omstandigheden en op een spekgladde baan, maar konden slechts genoeg terrein goedmaken om als 13e en 15e te finishen.

Stake F1 Team KICK Sauber

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger zegt: "Na de moeilijke kwalificatiesessie hebben we er voor gekozen om de afstelling van beide auto's te veranderen, om te proberen zoveel mogelijk kansen te benutten in het geval van een natte race. We veranderden de achtervleugel en mikten op een hoog downforce-niveau - een risico dat we besloten te nemen omdat we zochten naar mogelijkheden om voor punten te vechten."

"Gezien hoe de race zich ontwikkelde, vanuit het oogpunt van het weer, was het de juiste beslissing, hoewel onze prestaties ons uiteindelijk niet in staat stelden om dichter bij de top tien te komen. Met Valtteri besloten we om tijdens de eerste Safety Car-periode buiten te blijven, omdat zijn tussenbanden in goede conditie waren. Hierdoor kon hij posities terugwinnen en naar de dertiende plaats rijden; hij pitchte vervolgens voor een nieuwe set mediums, maar had meer moeite om de banden op de juiste temperatuur te krijgen, verloor wat terrein en slaagde er uiteindelijk niet in om in het laatste deel van de race in de buurt van de voorliggers te blijven."

"Zhou had een veel moeilijkere race en had vergelijkbare problemen met de bandentemperatuur. Hij zat er het grootste deel van de race alleen voor en vond het moeilijk om te profiteren van DRS en een goede referentie te krijgen. Het was over het algemeen een moeilijk weekend voor hem, vooral na een moeilijk Monaco: we gaan nu alles wat niet goed ging onderzoeken en hem helpen om op een nieuwe bladzijde terug te komen naar Barcelona. Ondanks een gebrek aan prestaties en geen punten op onze naam na negen races, geven we niet op en zijn we vastbesloten om onze prestaties te analyseren en alle gebieden te identificeren waarop we ons kunnen verbeteren. Zowel op het circuit als thuis in Hinwil zijn we erop gebrand om samen vooruitgang te boeken."

Het team keert nu terug naar Europa om te hergroeperen en zich voor te bereiden op de volgende races in Spanje, Oostenrijk en Groot-Brittannië.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS