Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Spyker weer terug op de markt! Straks ook op de circuits? Victor Muller flikt het toch weer met een nieuwe samenwerking!

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2020 13:26 • Print artikel

Goed nieuws voor de liefhebbers van het luxe sportwagensegment! De schatrijke Rus Boris Rotenberg, eigenaar van onder meer SMP Racing en BR Engineering, zijn zakenpartner Michail Pessis, mede-eigenaar van SMP Racing Monaco, eigenaar van Milan Morady SA in Luxemburg en van R-Company GmbH in Duitsland en de Nederlandse ondernemer Victor R. Muller, Chief Executive Officer van Spyker Ltd, hebben een verregaande samenwerking aangekondigd tussen eerder bovengenoemde bedrijven en de Spyker-groep.

Spyker Aileron GT side

Solide basis
Het lijdt geen twijfel dat Spyker een paar zeer moeilijke jaren achter de rug heeft sinds de ondergang van Saab Automobile AB in 2011. Met deze nieuwe samenwerking zijn die dagen definitief voorbij en zal Spyker een belangrijke speler worden in het supersportscar-marktsegment. Beide ondernemers verklaarden dat ze volledig gemotiveerd en vastbesloten zijn om een succesvolle samenwerking met Spyker tot stand te brengen: "We kijken er echt naar uit om deel uit te maken van dit nieuwe hoofdstuk voor het epische merk Spyker. Onze bedrijvengroep zal het merk Spyker met succes lanceren in het uiterst concurrerende marktsegment van 's werelds beste supersportwagens. "

Spyker C8 Aileron front

Hartstochtelijk verliefd
Michail Pessis van Milan Morady SA zei: "Sinds Boris Rotenberg en ik bijna tien jaar geleden onze eerste Spyker bestelden, werden we hartstochtelijk verliefd op de schoonheid en het vakmanschap van deze handgemaakte sportwagens. Vanaf 2015 is de samenwerking met Spyker geďntensiveerd via Milan Morady, die nu culmineert in de samenwerkingsovereenkomst. Bovendien zijn BR Engineering en Milan Morady de afgelopen jaren al betrokken bij de ontwikkeling en productie van een aantal Spyker C8 Ailerons in een zogenaamde Limited Edition BR-configuratie in onze Duitse faciliteiten. "

Spyker C8 Aileron interior

Flagship Store in Monaco
R-Company, een exclusief auto-tuningbedrijf met eigen koolstofproductiefaciliteiten en meer dan 20 jaar ervaring in de sportwagenmarkt, is een andere partner in deze nieuwe bedrijvengroep. Tot grote vreugde van de wereldwijde eigenaren van de 265 Spyker-straatauto's die tot nu toe zijn gebouwd, zullen ook de aftersales-afdeling en servicefaciliteiten in de nieuwe Duitse productiefaciliteiten worden ondergebracht. Ook is voor 2021 de opening van Spyker's eerste internationale Flagship Store gepland in Monaco om de handgemaakte Spyker-modellen in de juiste setting aan zijn veeleisende klanten te presenteren. Naar verwachting zullen later nog meer Flagship-stores worden geopend.

Spyker Jeroen Bleekemolen


Terug naar het circuit?
Het behoeft geen betoog dat Spyker van plan is om via de samenwerking met SMP Racing opnieuw de internationale racearena te betreden en opnieuw een stevige voet aan de grond te krijgen in de autosport. Onder leiding van BR Engineering, dat ruime ervaring heeft in de autosport, heeft SMP Racing vele autosport-onderscheidingen verdiend, onder andere tijdens de 24 uur van Le Mans. Milan Morady neemt als professioneel ontwerp- en marketingbedrijf, de productie van de nieuwe Spyker C8 Preliator ter hand. In combinatie daarmee zullen de sensationele Spyker D8 Peking-to-Paris SSUV en de Spyker B6 Venator vanaf 2021 ook geproduceerd gaan worden.

Spyker F1


Technische en financiële middelen
Victor R. Muller, Chief Executive Officer van Spyker zei: "De samenwerkingsovereenkomst die we hebben ondertekend, is het hoogtepunt van maanden van onze niet aflatende inspanningen om een solide Spyker-bedrijf op te bouwen dat zowel over technische als financiële middelen beschikt om zijn zaken te realiseren. Mijn dank gaat uit naar Boris Rotenberg en Michail Pessis voor het vertrouwen dat ze allebei in ons hebben gesteld."

Spyker F1 nose

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS