Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Sophia Floersch keert met PHM Racing terug in het FIA Formule 3

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2023 14:38

De Duitse Sophia Floersch keert na twee seizoenen afwezigheid terug in het FIA Formule 3. De afgelopen twee seizoenen bivakeerde in ze onder andere in de DTM en de European Le Mans Series, waar ze onder andere met Bent Viscaal reed. Komend seizoen rijdt ze voor het nieuwe team PHM Racing by Charouz.

Sophia Floersch

De 22-jarige Duitse reed in 2020 voor het team van Campos. De dame kon hier geen potten breken. Ze eindigde puntloos op de 29e positie in het kampioenschap. In 2021 stapte ze over naar de DTM, waar ze reed voor ABT. In het WEC reed ze voor het team van Richard Mille, in 2020 en 2021 reed ze samen met Tatiana Calderon en Beitske Visser de 24 uur van Le Mans. In 2022 reed ze voor Algarve Pro Racing en eindigde ze op de 25e positie. In 2020, 2021 en 2022 reed de jonge dame ook in de ELMS. Hier behaalde ze tijdens de eerste race van 2022 samen met Bent Viscaal een knappe tweede positie op het circuit van Paul Ricard.

Nu ze terugkeert in de Formule 3 vertelt ze in een persbericht dat haar doel altijd is geweest om ‘tegen de besten van de besten te racen’. “Sinds het begin van mijn carrière werk ik elke dag keihard aan dit doel met mijn team op de achtergrond.”

PHM Racing maakt zich op voor hun eerste seizoen in de klasse. Ze nemen de auto’s over van Charouz Racing System en worden ook ondersteund door het Tsjechische team. “Het is algemeen bekend dat PHM Racing een geweldige missie heeft om de volgende generatie toptalenten in de autosport te ontwikkelen.”

“Samen willen we gedurende het seizoen de prestaties ontwikkelen en verbeteren. Ik ben me ervan bewust dat deze kans gepaard gaat met uitdagingen en inspanningen. Het wordt een uitdaging voor iedereen – team en coureur.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS