Formule 1

Sky Sports F1-reporter verwacht dat Ferrari het Max Verstappen wel eens heel lastig kan maken: "Heel dicht bij elkaar"

Uitgegeven door Bart • 24 februari 2024 06:02

Charles Leclerc noteerde vrijdag tijdens de afsluitende testdag niet alleen de snelste tijd van de dag, maar maakte ook indruk met zijn long runs. Sky Sports-journalist Nigel Chiu verwacht dat Ferrari het Red Bull en Max Verstappen wel eens lastig zou kunnen gaan maken dit jaar.

Ferrari


"Charles Leclerc deed een volledige racesimulatie en zijn rondetijden waren indrukwekkend", zei Chiu bij Sky Sports F1. "We hebben hem nauwlettend gevolgd en in zijn eerste stint op de C3 compound begon bij met rondjes 1:37. Na wat bandenslijtage reed hij in de 1:38. Bij zijn tweede stint gingen de wenkbrauwen omhoog toen hij continu 1:36 op de C1-band reed. In zijn laatste run op de C2 reed hij in de 1:34 voordat de rode vlag kwam."

Chiu vergelijkt het met de tijden van Max Verstappen. "Om een vergelijking te maken, Verstappen reed 1:37 op de C1 en na de switch naar C2 reed hij in de 1:36. We weten niet of Verstappen een volledige racesimulatie heeft gedaan, dus we weten zijn hoeveelheid brandstof niet. Maar ik denk dat Ferrari en Red Bull dit jaar heel dicht bij elkaar zitten. Zowel in de korte als in de lange run."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS