Formule 1

Sky Sports F1-reporter Martin Brundle gelooft Lewis Hamilton 'dit is emotioneel' niet in afscheidsjaar Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 februari 2024 11:02

Martin Brundle heeft gezegd dat hij niet gelooft dat Lewis Hamilton beweert dat zijn beslissing om Mercedes te verlaten een emotionele is.

Lewis Hamilton Ferrari F1


Hamilton vertrekt eind 2024 bij Mercedes om bij Ferrari te gaan rijden. Hij heeft besloten om het team te verlaten waarmee hij meer dan tien jaar heeft geracet en waarmee hij zes van zijn zeven rijderskampioenschappen heeft gewonnen.

Hamilton zei vorige week bij de introductie van Mercedes dat hij de beslissing om over te stappen en de aanloop naar zijn laatste seizoen bij het team 'emotioneel' en 'surrealistisch' vond.

Martin Brundle deelde in de podcast van Sky Sports F1 zijn gedachten over Hamiltons ingrijpende carrièreswitch en het contract met Mercedes dat hij al na één jaar wilde opzeggen.

"Er zat een clausule in", zei Brundle. "De teams zijn niet helemaal oprecht als ze je vertellen over nieuwe contracten, omdat ze je alleen de hoogtepunten vertellen die hen goed uitkomen. Ze vergaten te vermelden dat ze een exit-clausule hadden, die hij wel erg vroeg heeft genomen."

"De contracten die ik heb getekend voor mezelf en voor andere coureurs die ik managete, zoals David Coulthard en Gary Paffett, zijn dingen die mensen me sturen om door te kijken. F1-contracten bestaan uit 100 pagina's met alle verschillende elementen die je nodig hebt. Vaak is er een uitstapclausule of een prestatieclausule, die heel moeilijk te schrijven is en heel moeilijk om te meten."

"Ik zie hier geen enkel nadeel en ik geloof niets van 'dit wordt emotioneel'. Lewis is een winmachine. Dat is wat hij wil doen en het is een goed contract. Hij krijgt veel geld en veel aandacht. Het wordt één van de grootste wereldwijde sportverhalen in 2025, dus ik zie alleen maar positieve dingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS