Formule 1

Sky Sports F1: Zak Brown geeft 'klein beetje teamwork' toe tussen McLaren en Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2023 20:04

SINGAPORE - McLaren CEO Zak Brown heeft toegegeven dat er een 'klein beetje teamwork' was tussen McLaren en Ferrari waardoor ze de een-twee konden vasthouden in Singapore.

#f1Zak Brown en Lando Norris McLaren F1


Laat in de race en met de twee Mercedes-auto's achter zich, remde Carlos Sainz wat af om Lando Norris de DRS te laten pakken en een buffer te houden tussen de Ferrari en Mercedes.

Uiteindelijk pakte het voor beide teams goed uit: Sainz pakte de overwinning terwijl Norris zijn eerste P2 scoorde sinds Zandvoort. Hoewel direct teamwork tussen twee constructeurs niet is toegestaan, was het wel degelijk een geval van 'jij krabt mijn rug en ik krab de jouwe' voor het duo in Singapore.

Het leek vooral persoonlijk gericht op McLaren omdat Sainz hun voormalige coureur is en Brown was blij met de manier waarop de dingen uitpakten. "Het was een spannende race en goed teamwork tussen ons en Ferrari", vertelde Brown aan Sky Sports F1. "Ik ben heel blij voor Carlos. Hij is een goede vent en het was een geweldige dag voor de Formule 1. Het was een superspannende race."

Natuurlijk had Norris graag nog een stapje verder willen gaan en zijn eerste race in de Formule 1 willen winnen, maar Brown zei dat de coureur 'precies op de limiet zat'. "We waren behoorlijk aan het cruisen", grapte Brown. "Nee, hij was aan het pushen. Dat was precies op de limiet. Ik denk niet dat hij genoeg had om Carlos te pakken. Carlos reed prachtig, managede de DRS en dat kostte alles wat we hadden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS