Formule 1

Sky Sports F1: Ted Kravitz verwerpt theorie over Lewis Hamilton als Adrian Newey naar Ferrari gaat

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2024 06:14

Sky Sports pitlane reporter Ted Kravitz heeft uitgesloten dat Adrian Newey bij Lewis Hamilton komt werken bij Ferrari, omdat de F1-ontwerpgoeroe ze in het verleden al vaak heeft afgewezen. Ferrari heeft vaak geprobeerd om Newey naar Maranello te lokken, maar de nu 65-jarige heeft ze altijd afgewezen, voornamelijk vanwege de locatie buiten het Verenigd Koninkrijk.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Nu Hamilton per 2025 daarheen verhuist, denken velen dat Newey eindelijk in de verleiding zal komen om de overstap te maken. Kravitz is het niet eens met die gedachtegang. De verslaggever van Sky Sports F1 beantwoordde vragen van fans voor de zender toen het onderwerp Adrian Newey ter sprake kwam.

"Nee, wie er in de Ferrari rijdt is niet de motiverende factor voor Newey", antwoordde hij op de vraag of Hamilton van invloed zou kunnen zijn op de ontwerper van Red Bull. "Hij heeft in het verleden veel kansen gehad om bij Ferrari te komen. Niets is onmogelijk, hij zou in de toekomst bij hen kunnen komen, maar het heeft niets te maken met welke coureur er in de auto zit. Het zijn meer factoren zoals waar hij woont, de communicatie met het team en de vrijheid die hij heeft om zijn werk te doen die belangrijker zijn voor Adrian dan het ontwerpen van een auto voor Lewis of Max Verstappen, of wie dan ook."

Een andere vraag met betrekking tot Hamilton was of de zevenvoudig wereldkampioen zou worden uitgesloten van alle ontmoetingen. Mercedes en Kravitz dachten dat de coureur dat wel zou verwachten. "Ik had niet gedacht dat er veel meetings zouden zijn waarvan hij verwacht dat hij erbij zal zijn", zei hij. "Hij zal bij alle meetings zijn waar hij bij moet zijn om dit jaar vooruitgang te boeken met de auto. Maar hij zal niet verwachten dat hij aanwezig zal zijn bij een planningsvergadering voor 2025, dus dat zal hij ook niet zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS