Formule 1

Sky Sports F1: Nieuwe bestemming Adrian Newey gesuggereerd temidden van 'groot-geld-aanbod’ van Aston Martin

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2024 06:41

Nu de F1-toekomst van Red Bull-ontwerpgoeroe Adrian Newey een heet hangijzer blijft, wordt er een terugkeer naar zijn voormalige team voorspeld.

Adrian Newey F1


Dit stelt wereldkampioen Damon Hill uit 1996, die zich afvroeg of McLaren misschien het project is waar Newey zijn oog op heeft laten vallen, in plaats van Aston Martin.

Hoewel hij vorig jaar een nieuw contract bij Red Bull tekende, werd Newey onlangs in verband gebracht met een overstap naar het ambitieuze team van Aston Martin, na een artikel waarin werd gemeld dat eigenaar Lawrence Stroll een 'groot geld-aanbod’ had gedaan om hem weg te lokken bij het dominante team van Red Bull Racing, waar Max Verstappen de ene na de andere prijs wegsleept.

Voordat Newey titelwinnende auto’s ontwierp voor Red Bull, deed hij hetzelfde bij McLaren en Williams, het team waarmee Hill in 1996 zijn titel won.

En Hill vroeg zich af of McLaren, in plaats van Aston Martin, in Neweys gedachten zou kunnen komen wanneer hij naar zijn F1-toekomst kijkt. McLaren is een team dat het afgelopen jaar zich sterk heeft verbeterd.

"Ik vraag me af wat er zou gebeuren als Adrian om zich heen zou kijken en aan McLaren zou denken als zijn nieuwe team”, vroeg Hill zich af op Sky Sports F1. "Ze hebben al laten zien dat ze de goede kant op gaan."

"Wat belangrijker is, is of ze dit jaar die ogenschijnlijk ongrijpbare eerste overwinning kunnen pakken. Dat is een grotere vraag, want bij de twee gelegenheden in het recente verleden waar Red Bull haperde, Melbourne en Singapore, was het niet McLaren dat met de winst aan de haal ging, maar Ferrari."En wat doet Max Verstappen? Blijft hij bij Red Bull? Jack Plooij denkt het antwoord te weten in dit filmpje:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS