Formule 1

Sky Sports F1: Esteban Ocon op de reservebank 'serieus in overweging' door Alpine na crash Monaco

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2024 05:45

Volgens Sky F1-correspondent Craig Slater wordt het schrappen van Esteban Ocon voor de Grand Prix van Canada 'serieus overwogen' door Alpine-baas Bruno Famin na de gebeurtenissen in Monaco.

Esteban Ocon Alpine F1


Ocon deed in de openingsronde van de race een inhaalpoging op Alpine-teamgenoot Pierre Gasly in Portier, maar het duo kwam met elkaar in botsing, waardoor de achterkant van Ocons Alpine van de grond werd getild en hij schade opliep die het einde van de race betekende.

Dit viel niet in goede aarde bij teambaas Famin, die in de onmiddellijke nasleep dreigde met 'consequenties' voor Ocon via de Franse zender Canal+. Dit leidde tot speculaties dat Ocon weleens op de reservebank zou kunnen zitten voor de komende Grand Prix van Canada, waar hij een gridstraf van vijf plaatsen zou moeten uitzitten.

Slater heeft bevestigd dat dit een reële dreiging is voor Ocon en niet slechts een gerucht dat in het heetst van de strijd opdook. "Bruno Famin stond op de pitmuur met Canal+, die hem onmiddellijk opbelde na die crash in de eerste ronde. Famin was woedend en hij had het over een moeilijke beslissing nemen, die iedereen heeft geïnterpreteerd als het op de bank zetten van Esteban Ocon voor de volgende race in Canada", begon Slater.

"Wat ik kan zeggen is dat dat nog steeds een serieuze overweging is voor Alpine-baas, Bruno Famin. Hij zal doen wat het beste is voor het team. Er waren gisteren na de Grand Prix persoonlijke ontmoetingen tussen Ocon en Famin. Ocon heeft zijn excuses aangeboden, zowel persoonlijk als publiekelijk via sociale media. Laten we afwachten wat er gebeurt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS