Formule 1

Sky Sports F1: Damon Hill 'bezorgd' na minder bruisende uitspraken Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 november 2023 11:14

ABU DHABI - Damon Hill heeft niet veel vertrouwen in de vooruitzichten van Mertcedes voor 2024 na de matte reactie van Lewis Hamilton toen hem gevraagd werd naar zijn hoop voor volgend seizoen. Terwijl Max Verstappen in Abu Dhabi snelde naar overwinning nummer negentien van het seizoen en achttien seconden voor Charles Leclerc over de finish kwam, lag Hamilton op de negende plaats.

Lewis Hamilton Mercedes F1 Grand Prix 2023 Abu Dhabi


Het was een teleurstellend einde van een seizoen waarin Mercedes zelfs zover ging om de zero-pod-filosofie te laten vallen en te kiezen voor de meer Red Bull-achtige, omvangrijkere sidepods in een poging het gat te dichten.

Dat lukte niet, waardoor Hamilton zich zorgen maakt over wat 2024 voor hem en Mercedes in petto heeft. "Op dit moment weet ik het echt niet", zei hij toen Rachel Brookes hem vroeg of zijn team Red Bull volgend seizoen zou kunnen uitdagen. Dat Red Bull uiteindelijk met zeventien seconden wint, terwijl het zijn auto sinds augustus niet meer heeft ontwikkeld, is zeker een punt van zorg."

Zijn sombere reactie baart wereldkampioen Hill uit 1996 zorgen. "Het is een lang en zwaar jaar. En hij komt er wel weer bovenop", zei hij tijdens de Sky F1-uitzending. "Maar het verontrustende was toen Rachel hem vroeg: heb je nog hoop voor de toekomst? Hij was er niet bepaald enthousiast over."

De Brit is er echter van overtuigd dat Mercedes lering heeft getrokken uit de proeven van de afgelopen twee jaar, lessen die hen volgend jaar moeten helpen met de W15. "Bij nader inzien weet ik zeker dat ze terugkomen", voegde hij eraan toe. "Ze moeten iets geleerd hebben van de afgelopen twee seizoenen en ze moeten iets hebben geleerd van dit jaar. Dat betekent dat ze in staat zijn om een andere richting in te slaan.”

"Hij heeft heel wat verandering teweeggebracht in dat team toen ze volhielden met hun originele auto, en hij heeft ze zover gekregen dat ze het ontwerp veranderden en anders gingen denken. Ik weet zeker dat de nieuwe auto geen gelijkenis zal vertonen met de huidige."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS