Formule 1

Sky Sport F1: 'geen twijfel'-oordeel over terugval RB20 van Max Verstappen door de 'interne gebeurtenissen' bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 17:15

Sky Sport F1-commentator Martin Brundle twijfelt er niet aan dat 'interne gebeurtenissen' bij Red Bull de schuld zijn van de terugval van het team in 2024 van de RB20 van Max Verstappen en Sergio Perez in de afgelopen weken.

Max Verstappen en Helmut Marko F1 Red Bull Racing

Brundle schreef in zijn Sky Sports F1 column na de race dat Red Bull over zijn schouder moest kijken nadat upgrades McLaren en Ferrari terug in de strijd brachten. “Ferrari en McLaren zijn goed bezig, beide teams en coureurs zien er samenhangend, gefocust en goed gestructureerd uit. Dit betekent dat Red Bull in zijn achteruitkijkspiegels kijkt in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap. Ik twijfel er niet aan dat de interne gebeurtenissen bij Red Bull afbreuk hebben gedaan aan hun recente prestaties en ze zullen er op gebrand zijn om de volgende keer in Montreal weer normaal te presteren.”

Verder vertelde hij aan De Telegraaf: “Er zullen andere circuits zijn waar Red Bull het weer goed zal doen, maar ik ben erg benieuwd om te zien hoe ze deze problemen gaan oplossen. Ze zullen er iets aan moeten doen, begrijpen waar bepaalde problemen vandaan komen. Ondertussen is het duidelijk dat McLaren en Ferrari steeds dichter bij elkaar komen. Max is goed geweest in het verbergen van sommige problemen, maar je kunt zien hoe groot het verschil is tussen hem en zijn teamgenoot. Ik heb het idee dat er een einde is gekomen aan de dominante periode van Red Bull.”

Ook Jos Verstappen uitte al een tijdje zijn bezorgdheid en terecht, zo blijkt! En Jack Plooij gaf zelfs aan dat Max Verstappen heel erg dicht bij een deal met Mercedes zou zijn... zie het interview hieronder:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS