Formule 1

Sky Sport F1: "Het probleem dat Red Bull heeft, is dat Dietrich Mateschitz de uiteindelijke arbiter was van..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 februari 2024 05:12

Martin Brundle heeft gewaarschuwd dat er 'uitdagingen' zullen zijn bij Red Bull ondanks de goede uitkomst van het onderzoek voor Christian Horner. De baan van teambaas van Red Bull stond op de tocht nadat een werkneemster een klacht over vermeend ongepast gedrag had ingediend bij moederbedrijf Red Bull GmbH.Horner werd woensdag vrijgesproken, maar er hangt nog altijd een wolk boven de regerend wereldkampioen. Brundle, die ook in Bahrein is voor de openingsrace van het nieuwe seizoen, gelooft dat de onzekerheid binnen het team al lang voor het onderzoek naar Horner begon en werd veroorzaakt door de dood van mede-eigenaar Dietrich Mateschitz.

"Het probleem dat Red Bull heeft, is dat Dietrich Mateschitz de uiteindelijke arbiter was van elke belangrijke beslissing", vertelde Brundle op Sky Sports F1. "Ze volgden hem. Hij zei springen, zij vroegen hoe hoog. Je ziet al iets van deze ontwrichting vanaf dat punt in 2022."

De 50-jarige teambaas is al bij het team sinds de oprichting in 2005. Brundle zei dat de onmiddellijke toekomst is geregeld, maar dat er later 'uitdagingen' kunnen komen.

"Ze hebben het momentum en ze hebben Max Verstappen. Dus ik zou me niet al te veel zorgen maken over hun onmiddellijke prestaties. Maar in de loop van de tijd moet je zeggen dat deze zaak voor uitdagingen kan zorgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS