Formule 1

Sky Sport F1 - Martin Brundle wuift zorgen coureurs weg over terugkeer Grand Prix van China in F1 sprint-stijl

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2024 04:28

Niet alle coureurs voelen zich op hun gemak met de terugkeer van de Grand Prix van China in F1 sprint-vorm, maar voormalig coureur en F1-kenner Martin Brundle heeft dergelijke zorgen van tafel geveegd.

Martin Brundle F1


De Formule 1 heeft sinds 2019 geen Grand Prix van China meer gehad vanwege de gevolgen van de wereldwijde pandemie, maar het kampioenschap keert in 2024 terug op het Shanghai International Circuit. Voor het eerst wordt er het vernieuwde F1 sprint-weekendformat gebruikt.

Volgens het nieuwe schema vinden de kwalificatie en de Grand Prix plaats nadat de sprint is voltooid, maar de coureurs hebben nog steeds maar één uur de tijd om te oefenen voordat ze in actie komen. Dit heeft tot enige bezorgdheid geleid nu de F1 het circuit voor het eerst in vijf jaar bezoekt, vooral omdat het circuit in die tijd van een nieuwe asfaltaag is voorzien.

Kampioenschapsleider Max Verstappen noemde de beslissing van de F1 'niet de slimste', terwijl Sergio Pérez, teamgenoot bij Red Bull, verwacht dat de voorbereidingen 'echt moeilijk' zullen zijn met de beperkte trainingen.

Ferrari's Carlos Sainz vindt dit ook 'geen goede keuze' en vreest dat 'Istanbul 2.0' in de maak is na de herbestrating van het circuit. Dat is een verwijzing naar Turkije in 2020, waar het natte circuit meer op een ijsbaan leek toen de regen op het verse asfalt viel.

Maar Brundle gelooft er niets van en wijst erop dat de meeste coureurs hier al eerder hebben geracet en dat de simulators er zijn om eventuele onwennigheid weg te nemen.

"Ze kennen de weg daar, de simulators zijn behoorlijk goed en behoorlijk realistisch en ze zullen er allemaal hard aan gewerkt hebben”, zei Martin Brundle in de Sky F1 podcast. "Ze zullen redelijk goed voorbereid aankomen. De auto's zullen er qua set-up niet veel naast zitten en ze zullen er gewoon mee aan de slag gaan. Het is een extra uitdaging, maar ik zie het niet als een factor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS