Formule 1

Sir Frank Williams: "Het overlijden van Max is bijzonder aangrijpend voor mij..."

Uitgegeven door Pascal Wekema • 25 mei 2021 18:20

Statement Sir Frank Williams rond het overlijden van Max Mosley: "Met grote verslagenheid heb ik kennis genomen van het overlijden van Max Mosley, 81 jaar oud. Max had een grote invloed op de autosport in brede zin, maar speelde op persoonlijk vlak een integrale rol bij het leggen van de basis voor het Williams-team. Hij was een slimme, getalenteerde man en zijn verlies zal diep gevoeld worden door iedereen die hem kende."

Max Mosley

"Ik ontmoette Max voor het eerst in de jaren '60 toen hij als coureur de wereld van de autosport betrad. Ik heb zijn auto voorbereid in de Formule Twee en hoewel hij nooit de snelste coureur op de grid was, zat hij altijd intelligent achter het stuur. Nadat ik stopte met autoracen, bleef ik met Max werken via zijn March Engineering-bedrijf, waar ik begin jaren zeventig auto's van klanten runde onder de vlag van Frank Williams Racing Cars. Ik zou terugkeren naar een chassis van March nadat ik Williams Grand Prix Engineering had opgericht in 1977, waarbij Patrick Nève dat jaar de eerste start van het team nam bij de Spaanse Grand Prix."

"Het overlijden van Max is bijzonder aangrijpend voor mij, gezien de rol die hij speelde in de oorsprong van Williams Racing, toen het team afgelopen weekend zijn 750e Grand Prix vierde in Monaco. Het is eerlijk om te zeggen dat het team dit niet zou hebben bereikt wat het heeft bereikt als het niet was geweest voor de steun die Max in die vroege dagen gaf. Ik zal hem daar voor altijd dankbaar voor zijn.

"Ondanks zijn succes als chassisbouwer, was Max's politieke inzicht altijd duidelijk en had ik alle vertrouwen in de oprichting van The Formula One Constructors Association (FOCA) in 1974, met Max, ikzelf, Bernie Ecclestone, Colin Chapman, Teddy Mayer en Ken Tyrrell als oprichtende leden. Deze politieke vaardigheid leidde ertoe dat Max in zijn rol als president van de FIA ​​een grote invloed had op niet alleen de F1, maar ook op de autosport en de verkeersveiligheid. Als teameigenaar had ik in deze functie veel met hem te maken en hoewel we het niet altijd eens waren met elk onderwerp, was hij altijd bereid om een ​​openhartig gesprek en gedachtewisseling te voeren. Hij leidde de sport in deze periode naar een nieuw tijdperk, een tijdperk dat wordt gekenmerkt door verbeterde veiligheid en technologische innovatie, en daarvoor zal hij altijd met veel plezier worden herinnerd."

"Mijn gedachten, en die van de familie Williams, gaan uit naar zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd", sloot Sir Frank Williams zijn statement af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS