Formule 1

Silly season F1 - Exit Kevin Magnussen en Romain Grosjean: "Haas presenteert in Portugal twee rookies"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2020 09:03 • Print artikel

Kevin Magnussen en Romain Grosjean hebben van Haas te horen gekregen dat zij vanaf 2021 niet langer in de plannen van het team thuishoren. Dat meldt de Zweedse krant Ekstrabladet op basis van meerdere bronnen. De Amerikaanse renstal zal de nieuwe coureurs dit weekend in Portimao bekendmaken. De meeste kans wordt toegedicht aan het grote geld van Nikita Mazepin en Mick Schumacher.

Nikita Mazepin


Dat Schumacher voor Haas gaat rijden komt van de hand van Luigi Perna en Mario Salvini van La Gazzetta dello Sport. Ferrari wil Schumacher naar de Formule 1 brengen, maar wil tegelijkertijd Antonio Giovinazzi behouden voor het team van Alfa Romeo. Omdat Kimi Raikkonen nog een jaartje door lijkt te gaan, zijn de kansen op een F1-debuut geslonken voor Ferrari-rijders Callum Ilott en Robert Shwartzman.

Het team van Haas heeft nog niet gereageerd. Eerder gaf teambaas Gunther Steiner bij Sport1 aan dat hij geen 1-jarige contracten gaat aanbieden. "De coureurs die in 2021 bij ons rijden, zullen dat ook in 2022 doen. Dit vanwege de intrede van de nieuwe reglementen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS