Formule 1

Romain Grosjean fel tegen 'Grosjean-regel': "Vanaf dag één ben ik geen voorstander"

Uitgegeven door Bart • 20 oktober 2020 15:20 • Print artikel

Lewis Hamilton leek na de Russische Grand Prix dicht in de buurt te komen van een race schorsing. Door zijn dubbele proefstart op een verkeerde plaats kreeg de Mercedes-coureur twee tijdstraffen van 5 seconden. De stewards legden de Brit ook twee strafpunten op zijn licentie op en daarmee zou hij op 10 punten komen. Bij 12 punten volgt een race schorsing, maar na de race werden de twee strafpunten ongedaan gemaakt. Hamilton blijft dus op 8 strafpunten staan.

Romain Grosjean


Het strafpuntensysteem is in 2012 bedacht na een serie incidenten rondom Romain Grosjean. In de wandelgangen wordt het ook wel gekscherend de Grosjean-regel genoemd. De Fransman, die ooit een race heeft moeten missen door een schorsing, is nooit voorstander van de regel geweest en zou het ook niet terecht vinden als Hamilton geschorst zou worden. "Als je in de Formule 1 rijdt, weet je wel hoe je moet rijden. Iedereen maakt fouten, we zijn allemaal mensen. Het is mij in het verleden ook overkomen", aldus Grosjean in een reactie aan het Duitse Motorsport Total.

"De Formule 1 is soms lastig te beoordelen", legt de Haas-coureur uit. "Als er een probleem met de auto is, wordt soms ook de coureur bestraft. Het is enorm moeilijk om de juiste beslissing te nemen en ik zou dan ook niet graag één van de stewards zijn. Vanaf dag één ben ik geen voorstander van deze regel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS