Formule 1

Silly Season! Sebastian Vettel 'opgewonden' door onbekende toekomst: "Ik ben hier echt om iets te bereiken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juli 2020 16:05 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft toegegeven 'opgewonden' te zijn door de onzekere aard van zijn Formule 1-toekomst. De Duitser moet nog aankondigen waar en of hij in de Formule 1 actief zal zijn in 2021. Dit nadat werd bevestigd dat hij Ferrari aan het einde van het seizoen zal verlaten.

Sebastian Vettel Ferrari F1


Over wat de toekomst in petto heeft voor de viervoudige kampioen, zei hij tegen Sky Sports F1: "Ik denk dat die spannend is in de manier waarop de ene deur sluit, een andere zal openen. Wat die deur zal zijn weet ik nog niet. Ik zou in de Formule 1 kunnen blijven, het zou kunnen dat ik in een andere klasse ga racen, het zou kunnen dat ik afscheid neem voor een bepaalde tijd, of voorgoed."

"Ik ben hier niet alleen om deel te nemen, om een Formule 1-coureur te zijn, om geld te verdienen. Ik ben hier echt om iets te bereiken, en ik zal wel zien of dit voor mij op de kaart staat of niet. Ik denk dat dat mijn beslissing zal bepalen."

Vettel wordt gelinkt aan Racing Point, het team dat in 2021 Aston Martin zal heten. Het team heeft momenteel contracten met coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll, maar de speculatie blijft groeien, wat suggereert dat Pérez zal worden verdrongen om ruimte te maken voor de Duitser, aangezien eigenaar van het team de vader van Lance Stroll is.

Gevraagd naar een mogelijke toekomst bij Racing Point, reageerde Sebastian Vettel: "Op dit moment zie dat team er geweldig uit. Maar ik zit al zo lang in de Formule 1 dat je probeert verder te kijken dan dat."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS