Formule 1

Silly Season: Mick Schumacher de 'enige' keuze als onwaarschijnlijke 2024 driver swap theorie opduikt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 10:01

Voormalig F1-coureur Timo Glock heeft Mick Schumacher getipt voor een onwaarschijnlijke en daarmee verrassende terugkeer op de grid tijdens het huidige seizoen als Logan Sargeants vervanger bij Williams.

Mick Schumacher F1


Schumacher werd aan het einde van 2022 door Haas ontslagen na twee teleurstellende seizoenen bij de Amerikaanse renstal. Nu het contract van de huidige coureurs van Alpine F1, Pierre Gasly en Esteban Ocon, aan het einde van dit seizoen afloopt, noemt teambaas Bruno Famin Schumacher een 'mogelijkheid' om in 2025 voor het team uit Enstone te racen.

James Vowles, teambaas van Williams, gaf op Imola toe dat Sargeant 'het risico loopt' om geschrapt te worden, omdat het team uit Grove binnen enkele weken de laatste hand wil leggen aan de line-up van coureurs voor 2025.

Verschillende artikelen op maandag gaven aan dat Valtteri Bottas volgend seizoen weer bij Williams zal komen rijden, maar er is een kleine kans dat het team Sargeant wil vervangen voordat het huidige seizoen voorbij is.

Tijdens het recente weekend van de Grand Prix van Miami ontving de FIA een speciaal dispensatieverzoek om wonderkind Andrea Kimi Antonelli - waarschijnlijk de voorkeursoptie van Mercedes om Lewis Hamilton, die aan Ferrari is gebonden, volgend seizoen te vervangen - toe te staan om in de F1 te racen voor zijn achttiende verjaardag op 25 augustus.

De huidige F1-regels, die van kracht zijn sinds de opkomst van de destijds zeventienjarige Max Verstappen bij het toenmalige Toro Rosso in 2015, verbieden coureurs om in de F1 te racen voordat ze achttien jaar zijn.

Er wordt gesuggereerd dat Mercedes Antonelli nog in 2024 bij Williams zou kunnen plaatsen om zijn prestaties te evalueren voordat er een definitieve beslissing wordt genomen over zijn promotie als opvolger van Hamilton.

Voormalig Toyota- en Marussia-coureur Glock heeft echter beweerd dat Schumachers grotere ervaring hem een voorsprong zou moeten geven in de race om Sargeant te vervangen.

Hij vertelde de Duitse media: "Ik zou me goed kunnen voorstellen dat het voor het einde van het jaar gedaan is met Sargeant en dat hij vervangen wordt. Hij was afgelopen weekend opnieuw niet in staat om op te vallen. Ik zet graag mijn Duitse bril op. In mijn ogen is er maar één persoon die op dit moment kan invallen en dat is Mick Schumacher."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS