Formule 1

Sergio Perez wil strijd met Max Verstappen aangaan: "Ik ga voor pole en de zege in de race"

Uitgegeven door Bart • 18 maart 2023 06:02

Sergio Perez is ervan overtuigd dat hij in Jeddah de strijd met Max Verstappen kan aangaan. Een jaar geleden pakte de Mexicaanse Red Bull-coureur in Saoedi-Arabi� zijn eerste pole position in de Formule 1. Dat geeft hem vertrouwen om weer sterk te presteren op het langste stratencircuit van de kalender.

Perez Verstappen


In Bahrein was Perez in de kwalificatie 0.138 langzamer dan Verstappen en in de race finishte hij op 11.987 seconden op gepaste afstand. Zijn pole van vorig jaar geeft vertrouwen, zo zei de Mexicaan donderdag bij de persconferentie in Jeddah. "Ik voel me heel sterk op dit circuit, maar ieder jaar is een nieuwe uitdaging. We komen hier met een andere auto, rijden met andere banden en de baan is ook iets aangepast. Het maakt niet echt uit wat je in het verleden hebt gepresteerd. Ik geniet van het rijden op deze baan. Het is een enorme uitdaging, zeker op zaterdag tijdens de kwalificatie."

Perez legt zich niet op voorhand neer bij een rol als tweede coureur achter Verstappen. "Het doel is altijd hetzelfde. Ik probeer de pole te pakken en de race te winnen. Dit is pas de tweede race van het jaar en de verschillen zijn heel klein. In Bahrein was het heel close tussen ons, dus ik kijk uit naar deze strijd."

Het is de vraag of Red Bull net zo dominant kan zijn als in Bahrein. "Het is een heel ander circuit en de bandenslijtage is niet zo groot als in Bahrein. We gaan ervan uit dat Ferrari behoorlijk sterk zal zijn hier. Daarnaast zullen Aston Martin en Mercedes een stuk dichterbij zitten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS