Formule 1

Sergio Perez stel zwaar teleur: "Een complete ramp"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 juni 2024 09:08

Sergio Perez verliet het Circuit Gilles Villeneuve met zijn staart tussen de benen. In de kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada kwam de Mexicaan niet door het eerste deel van de kwalificatie. Dit betekent dat Perez voor de tweede opeenvolgende race op rij niet in de top vijftien start. De Mexicaanse Red Bull-coureur baalt als een stekker en noemt deze prestatie een ramp.

Sergio Perez Red Bull

Perez kreeg deze week goed nieuws. Hij tekende een nieuw Red Bull-contract. Dit betekent dat de druk van de ketel is. Traditiegetrouw zou Perez nu beter moeten presteren, maar in Montreal was hier weinig van te merken.

Het hele weekend waren de omstandigheden regenachtig. In de kwalificatie betekende dit dat de coureurs vertrouwen moesten kweken. Dit ontbrak bij Perez en dat resulteerde in een erbarmelijke zestiende startpositie.

Tegen heug en meug in, deed Perez bij Sky Sports zijn verhaal: "Het belangrijkste was het op temperatuur krijgen van de achterbanden. Dat was voor mij heel erg lastig, en daar betalen we nu de prijs voor. Ik had gewoon geen grip, en ik gleed veel te veel rond. Onze kwalificatie was dan ook een complete ramp."

"Ik denk dat het meer met de banden te maken had, dan met de kerbstones. In deze omstandigheden slaagden we er op de een of andere manier niet in om de achterbanden in het juiste window te krijgen. Ik kon helemaal niet op die banden steunen en ik had ook geen zelfvertrouwen bij het rijden om te pushen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS