Formule 1

Sergio Perez opnieuw zwaar tegenvallend in Monaco: “Het is een ramp”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2024 16:42

Sergio Perez zag de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco al snel in een drama eindigen. De Red Bull Racing-coureur kwam voor het tweede jaar op rij niet verder dan Q1 op het uitdagende stratencircuit van Monte Carlo. Hij start op P18 en erkent dat er weinig meer te winnen valt in de race op zondag.

Sergio Perez

Opnieuw vecht Perez tegen de bierkaai. Het lijkt de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen, maar niet te lukken om één te worden met de RB20. Voor het derde raceweekend op rij heeft hij het buitengewoon lastig. In alle vrije trainingen bleek de RB20 erg moeilijk op het Monegaskische asfalt en ook Max Verstappen klaagt het hele weekend al steen en been.

Perez ziet het niet meer zetten en stelt dat het weekend al zo goed als verloren is: “Het is een ramp. Ten eerste kwam ik in mijn ronde in veel verkeer terecht bij bocht zes en zeven. Toen lag er iets op de apex in bocht acht, dus dat moest ik allemaal ontwijken”, vertelt Perez geïrriteerd en terneergeslagen bij F1TV: “Uiteindelijk verloor ik een paar tienden, wat genoeg zou zijn geweest om er doorheen te komen. Ik zat een halve seconde van P1 af, dus het was een complete ramp. Eigenlijk is het weekend al helemaal voorbij, want hier is er helaas geen kans om in te halen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS