Formule 1

Sergio Perez gooit handdoek in de ring: "Ferrari is op dit moment buiten ons bereik"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 mei 2024 12:41

Het team van Red Bull kende een uitdagende en ietwat tegenvallende vrijdag. De Oostenrijkse formatie had het moeilijk om de beconcurrerende teams Ferrari en McLaren achter zich te houden. Dit zorgde niet alleen voor frustraties bij Max Verstappen, maar ook Sergio Perez benadrukt dat de Ferrari's op dit moment de beste kaarten in handen hebben.

Sergio Perez Red Bull

Zowel Perez als zijn teamgenoot Max Verstappen hadden geen vlekkeloze vrijdag op het iconische stratencircuit van Monte Carlo. Beide coureurs kenden met problemen aan de bolide, wat hun ritme verstoorde. Het hobbelige karakter van het circuit voegde nog meer uitdaging toe aan de situatie. Perez sloot de dag af met een achtste tijd in de tweede vrije training, maar zijn achterstand op Charles Leclerc bedroeg bijna een seconde.

Na de eerste twee vrije training liet Perez voor de camera van F1TV het volgende weten: "Ik denk dat Ferrari op dit moment echt volledig buiten bereik is voor ons. Ze zijn heel erg sterk, en als ze een snelle ronde nodig hebben, dan lijken ze die heel erg makkelijk te kunnen rijden, en ze zijn echt supersnel. Het is hier een enorm voordeel dat je op elk moment een snelle ronde kan rijden, en dat je het niet zo lastig hebt met de banden en dat soort dingen. Ze lijken nu heel erg sterk te zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS