Formule 1

Sergio Pérez wordt aangewezen als 'vermist' omdat cruciale gegevens niet zijn verzameld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 mei 2024 06:03

Geconfronteerd met een aanval van McLaren en Ferrari, gelooft Ernest Knoors dat Sergio Pérez zijn Red Bull-kopman Max Verstappen 'niet kan helpen', terwijl Jan Lammers de Mexicaan bekritiseerde voor het 'ontbreken' in Imola.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


In een weekend waarin Red Bull te kampen had met een aantal problemen toen ze de perfecte set-up probeerden te vinden met de vernieuwde RB20, zette Verstappen zijn auto op poleposition. Tegelijkertijd kwam Pérez niet eens tot Q3. De Mexicaanse coureur werd uit de kwalificatie gestoten door Daniel Ricciardo en eindigde op de elfde plaats.

Terwijl zijn teamgenoot Verstappen het moest opnemen tegen de coureurs van McLaren en Ferrari, was het de 'Max-factor' die de Nederlander aan zijn vijfde overwinning van dit seizoen hielp.

Pérez, die slechts kon herstellen naar de achtste plaats achter de Mercedes-coureurs, kon dus geen enkele hulp bieden in de race. "Pérez heeft dat vorig jaar ook laten zien", zei NOS-analist en voormalig F1-technicus Knoors. "Hij kan Max niet helpen in cruciale races. Je hebt twee teams met twee auto's die Max onder druk kunnen zetten. "Pérez kan zijn teamleider niet helpen. Hij kan zo geen belangrijke data verzamelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS