Formule 1

Sebastian Vettel spreekt zich uit: "Formule 1 is klaar voor een homo op de grid"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 juni 2022 18:05

Juni staat in het teken van Pride Month, een maand waar wereldwijd aandacht wordt gevraagd om extra aandacht voor de rechten van de LGBT-gemeenschap. Ook in de Formule 1 laten ze deze maand niet links liggen, de teams van Mercedes en Alpine komen deze maand in actie met een LGBT-statement op hun auto. Ook Sebastian Vettel staat stil bij de Pride Month.

Sebastian Vettel

De Aston Martin-coureur is in een paar jaar uitgegroeid tot één van de meest uitgesproken coureurs op de grid. Samen met Lewis Hamilton stond hij op de figuurlijke barricade toen de Formule 1 het ‘We Race As One’ initiatief opstartte. Daarnaast stond Vettel vorig jaar tijdens de Hongaarse Grand Prix met een regenboog shirt aan, waarin hij opriep om het voor (Hongaarse) homoseksuelen mogelijk te maken om te mogen trouwen. Ook droeg hij in Arabische landen schoenen met de regenboogvlag.

Voor deze acties kan hij rekenen op veel steun, al zijn er ook mensen die de politieke uitspraken van de wereldkampioen maar niets. Maar de tegenstanders van de statements van de Duitser kunnen zich om iets nieuws opwinden. In gesprek met het magazine Attitide spreekt hij over het volgende: "Misschien zou het in het verleden niet zo zijn geweest, maar ik denk dat een homoseksuele coureur van harte welkom zou zijn in de Formule 1. En terecht. Ik denk dat een homoseksuele coureur kan helpen bij het uitbannen van vooroordelen en de sport in een betere richting kan verschuiven. Ik denk en hoop dat de sport er klaar voor is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS