Formule 1

"Sebastian Vettel heeft ook aanbiedingen van Renault en McLaren gekregen"

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2020 03:25

Sebastian Vettel is de meest besproken coureur in het silly season van de Formule 1. De 32-jarige Duitser heeft van Ferrari een voorstel gekregen om zijn contract met een jaar te verlengen, maar wel tegen een drastisch lager salaris. En dat in de wetenschap dat Charles Leclerc tot eind 2024 is vastgelegd. Volgens de Italiaanse F1-journalist Leo Turrini heeft Vettel ook aanbiedingen van Renault en McLaren op zak.

Sebastian Vettel Charles Leclerc


Volgens de Italiaan heeft Vettel tot eind juni de tijd om op het voorstel van Ferrari te reageren. Dat is nog voor de start van het seizoen in Oostenrijk. "Vettel twijfelt over het verlengen van zijn contract, omdat hij niet weet hoe de rolverdeling binnen het team zal zijn", zegt Turrini tegen Sky Italia. "Toch zal Vettel niet de wingman van Leclerc worden. Ferrari-directeur Louis Camilleri heeft me verteld dat het onmogelijk is om aan een viervoudig wereldkampioen te vragen om de wingman van een tweevoudig Grand Prix-winnaar te zijn."

"Ik weet dat Vettel aanbiedingen heeft gehad van Renault en McLaren", vervolgt Turrini. "Ik weet niet of hij daarin geïnteresseerd is. We moeten afwachten wat zijn beslissing zal zijn. Als Seb het aanbod van Ferrari afslaat, denk ik dat Ferrari voor Carlos Sainz gaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS