Formule 1

Ferrari-CEO Camillerie: "Je stapt niet naar een viervoudig wereldkampioen om hem te vertellen dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 11 mei 2020 10:21

Sebastian Vettel wordt niet door Ferrari gevraagd om de nummer twee van Charles Leclerc te zijn, maar dat betekent niet dat de Duitser niet op zijn hoede is voor de positie van zijn teamgenoot in het team. Eerder dit jaar overhandigde Ferrari aan Leclerc een nieuwe overeenkomst gericht op de lange termijn. Het houdt de Monegask tot het einde van 2024 bij het team uit Maranello. Dit bevestigde de mening dat Ferrari van mening is dat Leclerc zijn toekomst is.

Sebastian_Vettel_Charles_Leclerc_portraits F1 Grand Prix Engeland

Positie van Leclerc?
In schril contrast hiermee staat dat aan Vettel naar verluidt alleen een jaarcontract is aangeboden voor 2021, bovendien met een enorme loonsverlaging. De Duitser moet nog ja zeggen tegen Ferrari, die een deadline heeft vastgesteld voor juni. Volgens de Italiaanse journalist Leo Turrini is er maar één ding dat de viervoudig wereldkampioen ervan weerhoudt snel een nieuwe deal te sluiten: de positie van Leclerc binnen het team! Turrini vertelde Sky Italia: “Scuderia Ferrari bood Sebastian Vettel een contractverlenging voor een jaar aan, maar ze vroegen hem om voor eind juni te antwoorden, dus voor de start van het nieuwe kampioenschap."

Vettel twijfelt
Vettel’s twijfels komen voort uit het feit dat hij niet zeker weet of er een verschil zal zijn in de omgang van de teamleiding met beide coureurs. "We moeten bedenken dat Charles Leclerc een contract heeft tot 2024. Leo Turrini: "Het is geen aanbod dat Seb de wingman van Charles maakt, omdat Ferrari-CEO Louis Camilleri me vertelde dat het onmogelijk is om naar een viervoudig wereldkampioen te stappen en hem te vertellen dat hij de wingman moet zijn van iemand die twee races heeft gewonnen."

Andere opties?
Vettel heeft wel degelijk andere opties op tafel als hij besluit niet bij Ferrari te blijven. Turrini zegt dat er ‘aanbiedingen’ zijn geweest van zowel Renault als McLaren, die mogelijk Daniel Ricciardo en Carlos Sainz dan willen vervangen. Zowel Ricciardo als Sainz zijn gelinkt aan Vettel’s Ferrari-stoeltje. "Ik weet dat Vettel een aantal contractaanbiedingen heeft van Renault en McLaren", voegde Turrini eraan toe, "maar ik weet niet of hij daarin geïnteresseerd is. We moeten zien wat Seb zal antwoorden. Als Seb weigert bij de Italianen, dan denk ik dat Ferrari achter Carlos Sainz aan zou gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS