Formule 1

Sebastian Vettels waarschuwing aan Max Verstappen te midden van Red Bulls 'onrust' en Mercedes-geruchten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2024 04:00

Hoewel Sebastian Vettel de onrust bij Red Bull erkent, zegt hij dat Max Verstappen vanuit sportief oogpunt 'geen reden' heeft om het team te verlaten, temidden van geruchten dat hij naar Mercedes zou gaan. Twee maanden geleden was het nog ondenkbaar dat drievoudig wereldkampioen Verstappen vier jaar voor het einde van zijn contract Red Bull zou verlaten, maar dat is het gerucht dat maar niet wil verdwijnen.

Sebastian Vettel F1


Terwijl de vorm van Red Bull op de baan weinig tekenen van vertraging heeft vertoond met Verstappen die twee van de eerste drie races heeft gewonnen, heeft het drama buiten de baan de krantenkoppen gedomineerd.

Toen het nieuws naar buiten kwam dat teambaas Christian Horner werd onderzocht voor vermeend ongepast gedrag, was er al bijna acht weken onrust over de situatie, ondanks dat het team zich inspande om in ieder geval publiekelijk verder te gaan.

En het heeft geleid tot speculaties dat Verstappen weg zou kunnen lopen bij het team, die geruchten werden aangewakkerd doordat zijn vader Jos Verstappen en Max's manager Raymond Vermeulen een gesprek hadden met Toto Wolff.

Wolff maakte de drievoudig wereldkampioen publiekelijk het hof en zei dat Verstappen een 'relatie met Mercedes is die op een bepaald moment moet plaatsvinden'.

Maar gezien de achterstand tussen Red Bull en Mercedes, zowel op de baan als in de stand (97 punten tegen 26), ziet Red Bull's eerste wereldkampioen Sebastian Vettel geen reden voor Verstappen om Red Bull te verlaten. "Er is natuurlijk veel onrust op dit moment, maar ik denk dat er vanuit sportief oogpunt op dit moment geen reden voor hem is om over iets anders na te denken", zei de viervoudig wereldkampioen in een interview met sport.de.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS