Formule 1

Sebastian Vettel reageert op Max Verstappen die zijn record voor opeenvolgende overwinningen aller tijden verbreekt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 september 2023 05:04

SINGAPORE - Sebastian Vettel zei dat ‘je er alleen maar voor kunt klappen’ nadat Max Verstappen zijn record voor de meeste opeenvolgende overwinningen had verbroken.

Sebastian Vettel Max Verstappen F1


Het record van Vettel stond al tien jaar, de negen overwinningen op rij die de Duitser had behaald met Red Bull. Het was één van zijn opvolgers bij de Oostenrijkse renstal die dat record uiteindelijk zou verbeteren.

In plaats van enige ergernis te tonen over het verlies van zijn record, was Vettel grootmoedig in zijn lof voor Verstappen door te zeggen dat de Nederlander op een constant hoog niveau presteert.

Vettel zat afgelopen weekend weer in zijn RB7 toen hij deelnam aan een Red Bull-evenement op de Nordschleife en terwijl hij daar was, gaf hij een interview aan het Duitse tv-programma Sportschau. "De prestaties van het hele team, maar vooral die van Max, die het elk weekend op topniveau presteert, zijn geweldig", zei Vettel. "Het is een niveau waar de concurrentie ver vandaan is. Dat moet je erkennen. Het is geweldig om naar te kijken."

Vroeg in Verstappens reeks was er nog twijfel of hij het record zou halen, maar er was één man die geloofde dat het een kwestie van tijd was. "Bij vijf overwinningen op rij of zo, sms'te Seb me en zei 'goed gedaan, ga zo door' en zoiets als: 'je gaat het doen'", aldus Verstappen. "Negen op een rij is heel indrukwekkend en ik had nooit gedacht dat ik op acht zou staan. Het is niet iets wat ik constant heb van 'ik moet dit doen. Ik moet dit doen'. Ik zit niet in deze sport om records te breken. Ik ben hier gewoon om op het moment zelf te winnen."

Vettel zat afgelopen weekend weer in de Red Bull, maar het is negen jaar geleden dat hij voor het laatst voor ze racete. "De jongens hebben veel te doen en reizen veel, maar ik ken ze allemaal. Ik heb contact, af en toe aan de telefoon, en ik ben nog steeds betrokken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS