Formule 1

Sebastian Vettel plaagt 'plannen voor Formule 1' temidden van geruchten over comeback Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2024 20:48

Sebastian Vettel heeft met Toto Wolff gesproken over het binnenkort vacante racestoeltje van Mercedes 2025, maar vooral over wat er momenteel bij het team gebeurt.

Sebastian Vettel Mercedes Grand Prix F1


Hamilton schokte de autosportwereld en zijn teambaas Wolff toen hij in februari aankondigde dat dit seizoen zijn twaalfde en laatste jaar bij Mercedes zou worden.

Wolff, die door Hamilton op de hoogte werd gebracht tijdens een kop koffie toen het nieuws begon uit te lekken, vertelde aan Fox Sports Australia dat 'na vijf minuten shock en ongeloof' zijn gedachten naar de toekomst gingen. Het belangrijkste om over na te denken was wie Hamilton zou vervangen in 2025.

Viervoudig wereldkampioen Vettel, die na het seizoen 2022 uit de sport stapte, zou in de running zijn. De 36-jarige Duitser heeft bevestigd dat hij contact heeft gehad met Wolff, maar het is meer om bij te praten over wat er gebeurt dan om te onderhandelen over zijn komst. "We hebben aan de telefoon gesproken, maar niet specifiek over het feit dat ik de plaats zou kunnen innemen, maar eerder dat er veel gebeurt bij Mercedes", vertelde hij aan sport.de.

Hij gaf toe dat hij wel 'nadenkt' en 'flirt' met het idee van een comeback, maar "toen ik destijds de beslissing nam, had ik daar verschillende redenen voor." Hoewel Vettel de publicatie vertelde dat hij 'plannen heeft voor de Formule 1', ging hij niet in detail, behalve dat hij niet wist 'of dat doorgaat.'

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS