Formule 1

Sebastian Vettel naar Mercedes? F1-legende in beeld om Lewis Hamilton te vervangen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 februari 2024 11:10

Mercedes heeft een jaar de tijd om een vervanger voor Lewis Hamilton te vinden en een wereldkampioen is getipt voor het stoeltje. Nu Lewis Hamilton voor 2025 naar Ferrari verhuist, staat Mercedes voor de uitdaging een geschikte vervanger voor de meervoudig wereldkampioen te vinden.

Sebastian Vettel F1


George Russell staat nog onder contract voor 2025 en Mercedes heeft een groot aantal opties, aangezien de contracten van veel coureurs eind 2024 verlengd moeten worden. Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan vindt dat Mercedes een poging moet wagen om Sebastian Vettel uit zijn pensioen te lokken.

Vettel heeft de deur niet helemaal gesloten voor een comeback. Hij zei dat hij niet zeker weet of hij na een tijdje wel of niet zou kunnen terugkeren en volgens Jordan zou de Duitse coureur een goede optie kunnen zijn voor Mercedes. "Ik moet zeggen dat ik op de korte termijn naar Vettel zou kijken", vertelde hij David Coulthard op de Formula for Success podcast.

"Vettel moet in beeld zijn, vanwege het Duitse contact. We weten wat er eerder gebeurde met Michael, hij verliet Ferrari en waar ging hij heen? Terug naar Mercedes, dus dat is een mogelijkheid. Het is een goede keuze. Het is logisch voor Mercedes, een Duitse coureur in de auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS