Formule 1

Sebastian Vettel geeft update over terugkeer F1 na 'wens om in competitieve auto op de grid te staan'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 mei 2024 15:10

Sebastian Vettel gaf op Imola toe dat hij er naar verlangde om in een 'competitieve auto op de Formule 1-grid te staan, maar hij liet de hoop op een comeback varen.

Sebastian Vettel F1


Vettel trok zich eind 2022 als viervoudig wereldkampioen terug uit de F1, maar zat op Imola weer achter het stuur voor een speciaal eerbetoon aan Ayrton Senna en Roland Ratzenberger op de 30e verjaardag van hun tragische dood op hetzelfde circuit. Vettel bestuurde de McLaren MP4/8 waarmee Senna naar zijn 41e en laatste overwinning reed.

Op de vraag hoe het met hem gaat, antwoordde Vettel: "Het gaat goed. Ik geniet van mijn tijd, vooral met de kinderen. "Ik mis Formule 1 op dagen als deze, als de zon schijnt, de mensen hier zijn, volle bak. Dan wil ik in een competitieve auto zitten en gewoon op de grid staan."

Sebastian Vettel werd gevraagd of dit betekende dat er een comeback in het verschiet lag. "Het lijkt er niet op", zei hij. "Omdat ik een heel eigen manier heb om dingen te doen." Maar toen hij vroeg of hij de F1 mist en nog een kans zou willen wagen, antwoordde Vettel: "Nou, er zijn veel dingen die ik mis, ja, maar er zijn ook dingen die gewoon niet samengaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS