Formule 1

Schokkende veranderingen bij McLaren door vertrek belangrijke Ferrari-aanwinst na slechts drie maanden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 april 2024 15:04

McLaren heeft veranderingen aangekondigd binnen de top van het team die als een grote verrassing kwamen, want het vertrek van David Sanchez, die pas in januari aankwam, werd bevestigd.

McLaren F1 David Sanchez


McLaren herstructureerde zijn technische team aan het begin van 2023 onder het toeziend oog van de nieuwe teambaas Andrea Stella, waarna de blik werd gericht op 2024 en de spannende komst van voormalig Red Bull-man Rob Marshall en ex-Ferrari-hoofdtechnicus David Sanchez.

Het duo begon pas aan het begin van 2024 bij McLaren na afloop van hun verlofperiode, maar McLaren heeft in een onverwachte aankondiging bevestigd dat Sanchez zijn functie als technisch directeur van autoconcepten en -prestaties neerlegt.

Sanchez lichtte het nieuws toe en zei dat de rol die hij bij McLaren had aangenomen 'niet overeenkwam' met de rol die hij nu bekleedde. "Ik ben dankbaar voor de kans om deel uit te maken van dit team", zei hij.

"Hoewel de rol die we voor ogen hadden en waar we mee hadden ingestemd niet overeenkwam met de realiteit van de positie waarin ik terechtkwam, vertrek ik met respect voor het leiderschap, bewondering voor de toewijding van mijn collega's en waardering voor de openheid en eerlijkheid waarmee we deze beslissing hebben besproken en genomen. Ik wens dit team blijvend succes terwijl het zijn reis voortzet naar de voorhoede waar het thuishoort. Ik kijk uit naar mijn volgende uitdaging binnen de F1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS