Formule 1

Sauber-junior Théo Pourchaire maakt tijdens Amerikaanse Grand Prix F1-debuut

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 oktober 2022 16:01

Sauber Academy-coureur en Formule 2-racewinnaar, Théo Pourchaire, maakt volgende week zijn Formule 1-debuut in de eerste vrije training voor het Formule 1-team van Alfa Romeo op het Circuit of the Americas in Austin.

Theo Pourchaire

“Ik vind het geweldig om mijn F1-debuut te maken in Austin", zo vertelde Pourchaire in een persbericht. "Het zal mijn tweede keer achter het stuur van een Formule 1-auto zijn, maar in sommige opzichten zal het voelen alsof het de eerste keer is. Het is namelijk de eerste officiele Formule 1-sessie. Het voelt als een droom die uitkomt."

De jonge Franse coureur, die al drie jaar lid is van Sauber Academy, zal de C42 van Valtteri Bottas overnemen tijdens de eerste vrije training, als onderdeel van de jonge coureurs die de Formule 1 sinds het begin van het seizoen verplicht stelt. Pourchaire snoof vorig jaar voor het eerst aan de Formule 1 op de Hungaroring, toen hij tijdens een privétestsessie met de Alfa Romeo C38 uit 2019 reed. Hij maakte volgens het team indruk op hen met zijn professionele aanpak en door zich snel aan te passen aan de auto.

Pourchaire staat momenteel op de tweede plaats in het FIA Formule 2-kampioenschap met 164 punten en had een uitstekend tweede jaar in de serie, met drie overwinningen en zeven podiumplaatsen met nog twee races te gaan. Ook in 2023 blijft de Fransman lid van het het team van Sauber/ Alfa Romeo.

"Ik wil het team van Alfa Romeo bedanken voor het vertrouwen in mij en voor het geven van deze geweldige kans: ik kijk ernaar uit om op de baan te staan en ik zal ervoor zorgen dat ik het maximale uit mezelf haal. En om mijn best te doen om het team te ondersteunen terwijl ze zich voorbereiden op de Grand Prix van de Verenigde Staten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS