Formule 1

SPECIAL - Ferrari-CEO John Elkann: “Een reis door licht, geluid en beeld, die de essentie weerspiegelt van wie we zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 december 2023 13:20

MARANELLO - “Een reis door licht, geluid en beeld, die de essentie weerspiegelt van wie we zijn, die onze successen viert en ons naar een nog mooiere toekomst leidt”. Zo beschreef John Elkann, president van Ferrari, de lichtshow die dinsdag 5 december voor het eerst werd gehouden in de Ferrari fabrieken in Maranello. Enkele van de meest iconische gebouwen op de campus vormden het decor voor lichtprojecties die het verhaal vertellen van het unieke karakter van een bedrijf dat uit meer dan 5.000 mensen bestaat. De show werd gedurende meer dan een kilometer langs de Viale Enzo Ferrari geanimeerd door driedimensionale beelden en lichtgevende architecturen, bestaande uit meer dan 400 elementen, waaronder bewegende hoofden, projectoren, LED-balken en lasereffecten. Alles met behulp van de nieuwste generatie technologieën met een laag energieverbruik.

Ferrari lichtshow Maranello Foto 1

Op de bakstenen boog die de historische ingang omlijst, werden video's geprojecteerd van enkele auto's die er in de loop der jaren doorheen zijn gereden: van de 125 S, die hier in 1947 zijn debuut maakte en een buitengewone reeks modellen begon, tot de twee 499P's afgelopen juni tot triomf gebracht door de winnaars van de 24 uur van Le Mans.
Als je verder loopt langs een rood verlichte laan, komt u de voormalige toren van de verfwinkel tegen, die is omgetoverd tot een groot scherm dat wordt gedomineerd door de waarden die het steigerende paard altijd heeft belichaamd: de persoon en het team, traditie en innovatie en passie en resultaat.

De daaropvolgende creaties herinneren aan de hoogtepunten van het jaar en tonen de gezichten van vele werknemers die hun bijdrage hebben geleverd aan elk onderdeel van het bedrijf: Racing, Sports Cars, Lifestyle. Ze staan centraal in een reeks initiatieven die de afgelopen maanden zijn aangekondigd, waaronder het ‘aandelenbezitsplan’ dat van elke werknemer een aandeelhouder van het bedrijf maakt.

De windtunnel, ontworpen door Renzo Piano, werd gekozen als symbool van de technologische innovatie die elk aspect van het zakenleven doordringt. Gekleurde balken reproduceren op het oppervlak de aerodynamische stromingen die erin worden gecreëerd, waardoor het werk dat plaatsvindt in één van de meest ontoegankelijke gebouwen op de campus, op creatieve wijze wordt geherinterpreteerd.
Het pad gaat verder richting het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Ferrari: het e-gebouw. Dat wordt volgend jaar juni in gebruik genomen en staat in het volle licht in het midden van het nieuwe gebied van 100.000 m2 dat in aanbouw is.

“Traditie en innovatie zijn voor ons bij Ferrari altijd sleutelwaarden geweest. Onze traditie, waar we trots op zijn, is de basis van wat we met moed en op onverwachte manieren blijven opbouwen”, aldus John Elkann. “Deze speciale lichtshow is opgedragen aan de mannen en vrouwen van Ferrari die het buitengewone mogelijk maken, en aan onze Ferrari-familie die over de hele wereld aanwezig is en die ons bedrijf uniek maakt.” De show werd de afgelopen dagen herhaald, zodat alle Ferrari-werknemers deze samen met hun gasten konden bewonderen. Een bijzonder initiatief van Ferrari, een initiatief zoals alleen creatieve Italianen het kunnen bedenken. Forza Ferrari!

John Elkann, president van FerrariJohn Elkann, president van Ferrari: “Een reis door licht, geluid en beeld, die de essentie weerspiegelt van wie we zijn, die onze successen viert en ons naar een nog mooiere toekomst leidt”

Ferrari lichtshow Maranello Foto 2

Ferrari lichtshow Maranello Foto 3

Ferrari lichtshow Maranello Foto 4

Ferrari lichtshow Maranello Foto 5

Ferrari lichtshow Maranello Foto 6

Ferrari lichtshow Maranello Foto 7

Ferrari lichtshow Maranello Foto 8


Bron video: Ferrari Media CenterBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS