Formule 1

SILLY SEASON - Verruilt Ferrari Carlos Sainz voor Lando Norris? Of wacht Red Bull zijn kans af...

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2023 11:03

Lando Norris heeft recentelijk verklaard het liefst bij McLaren te blijven, om daarmee F1-races te winnen en zelfs wereldkampioen te worden. Deze duidelijke uitspraak kan echter niet voorkomen dat zowel Red Bull als Ferrari er op uit zijn, om Lando Norris in hun team in te lijven. De geruchten dat Norris naast Max Verstappen in een Red Bull zou plaatsnemen, zijn inmiddels verstomd. Maar in geval van Ferrari is dat anders. Ferrari houdt Lando Norris nauwlettend in de gaten omdat zijn contract aan het einde van het seizoen 2025 afloopt. De beschikbaarheid van de 24-jarige Brit zou van invloed kunnen zijn op de huidige contractbesprekingen ban Ferrari met Carlos Sainz, zo wordt gemeld uit Italië.

Lando_Norris_McLaren_F1_portet_en_helm
Lando Norris

De Scuderia Ferrari is momenteel druk bezig met de contractonderhandelingen met zijn twee rijders. Ze willen voorkomen dat ze meegezogen worden in de ‘Silly Season 2024’, het circus van wèl en niet overstappen van coureurs bij hun team. De huidige contracten van zowel Sainz als teamgenoot Leclerc lopen eind volgend jaar af, en beiden hopen op meerjarige verlengingen. Maar Ferrari en Carlos Sainz zijn nog steeds ver van elkaar verwijderd in hun onderhandelingen.

Sainz wil graag een contract van twee jaar. Ferrari zou echter de voorkeur geven aan een verlenging van een jaar, beweert het doorgaans goed ingelichte Gazzetta Dello Sport. Als Sainz’ contract met slechts een jaar verlengd wordt tot eind 2025, is de weg vrij voor Ferrari om Lando Norris eventueel te rekruteren. En waar blijft Sainz dan? Vanaf 2026 doet Audi zijn intrede in de Formule 1. Gezien de innige band van rekruteren Carlos Sainz senior met het Volkswagen-concern inclusief Audi, zou deze overstap ineens weer actueel kunnen zijn. Er circuleerde al eerder een gerucht hierover, maar dat werd stellig ontkend. En Lando Norris naar Ferrari? Best mogelijk want het wordt hoog tijd dat de eeuwige belofte Grands Prix gaat winnen en gaat meestrijden om de F1-wereldtitel.

Carlos_Sainz_Dutch_GP_2023_actie
Carlos Sainz met de Nr55-Ferrari in actie tijdens de DutchGP 2023 op CM.com Circuit ZandvoortBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS