Formule 1

SILLY SEASON - Tijdens de F1-testdagen zien we al bijzondere combinaties met elkaar in gesprek...

Uitgegeven door Peter Vader • 22 februari 2024 17:11

Behalve Horner-gate bleven de personeelswisselingen onder de Formule 1-medewerkers ook onderwerp van gesprek in Bahrein. Lewis Hamilton zijn overstap naar Ferrari zorgde voor een aardverschuiving in de stoelendans in de F1 om de te vergeven plekken voor na 2024. Degene die daarvan voorlopig het meest de dupe lijkt te zijn, is Carlos Sainz Jr. De Spaanse coureur hoopte op een jaarlijkse verlenging bij Ferrari met het oog op een mogelijke overstap naar Audi vanaf 2026. Zijn onderhandelingen strandden op het moment dat Frederic Vasseur de kans kreeg om Lewis Hamilton in te lijven. Om deze reden zit Sainz nu zonder stoeltje voor 2025 en beginnen de geruchten over zijn toekomst zich te verspreiden.

Carlos_Sainz_Scuderia_Toro_Rosso
Zien we de Nr55 weer terug in een Red Bull raceoverall?


Deze geruchten betreffen een mogelijke vroegere landing bij Sauber en een mogelijke transfer naar Mercedes. Carlos Sainz Senior, met zijn kersverse Dakar overwinning op zak, namelijk op eerste testdag gesignaleerd in de Red Bull Hospitality Unit, terwijl hij in gesprek was met Christian Horner en Helmut Marko. Het leek bij een handdruk te blijven. Ook al zouden de geruchten over een mogelijke terugkeer van nummer 55 naar Red Bull, snel kunnen omslaan in iets concreets. Tenslotte blijft er veel onzekerheid bestaan rondom Sergio Perez. De Mexicaan kon na redelijk positief 2021 nooit helemaal overtuigen, zodra je hem vergelijkt met zijn teamgenoot Max Verstappen. Om deze reden lijkt zijn stoel één van de minst stabiele op de hele grid te zijn.

Van een afscheid kwam geen sprake en in 2024 zal Sergio Perez in een auto blijven rijden die waarschijnlijk WK-waardig zal zijn met als doel een verlenging voor volgend jaar te verkrijgen. Desondanks werd de voormalige Racing Point-coureur gespot terwijl hij een gesprek had met Toto Wolff in de paddock van Bahrein. Eenvoudig geklets of zijn eerste onderhandelingen voor 2025? We blijven in het ongewisse, maar dat er beweging is, dat is zeker!

Carlos sainz Jr en SrLobbyde Sainz Sr bij Red Bull voor een stoeltje voor Sainz Jr?
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS