Formule 1

SILLY SEASON - Is Ferrari 'aan het winkelen' in Milton Keynes? Het lijkt er wel op...

Uitgegeven door Peter Vader • 12 februari 2024 05:05

Tot voor ruim een week geleden leek Red Bull Racing een onoverwinnelijk team. Alles klopte in Milton Keynes en de kampioenschappen werden met Max Verstappen weer aan elkaar gerijgd. Net als in de tijd met Sebastian Vettel. Maar nu de instabiliteit onvermijdelijk het Engelse Red Bull-hoofdkwartier heeft bereikt, lijken sommige krachten steeds verder aan te zwellen. Nu Christian Horner er niet zeker van is dat hij in het zadel blijft, zou het organigram in Milton Keynes wel eens drastisch kunnen veranderen.

Christian_Horner_Helmut_Marko
Christian Horner en Helmut Marko

Kaderleden staan er open voor
Nee, Helmut Marko heeft al aangegeven niets te voelen voor de rol van teambaas. Niet zo vreemd, aangezien de Oostenrijker achter de schermen de touwtjes stevig in handen heeft. Ondanks enige geruchten tijdens de afgelopen zomer, waar er gefluisterd werd over een onderhuidse vete tussen Marko en Horner. Maar dat Christian Horner nu op de wip staat om na twintig jaar ‘zijn’ Red Bull Racing te verlaten (of niet), ruiken de Red Bull-rivalen hun kans om kaderpersoneelsleden van de wereldkampioen af te snoepen. En misschien is Christian Horner zelfs wel één van die kaderleden die buiten de deur gaat winkelen…
Oorlogsverklaring van Ferrari
In wervingsverband valt natuurlijk onmiddellijk de naam van Ferrari. De uiterst capabele Frederic Vasseur geeft het team uit Maranello sinds vorig jaar vorm en de ondertekening van Lewis Hamilton voor 2025 is een duidelijke oorlogsverklaring aan alle rivalen. De combinatie ‘Cavallino-Sir Lewis’ kan grote getallen genereren, niet alleen op het circuit, en daarvoor zijn grote mannen nodig. De eerste speculaties richten zich op Adrian Newey , maar die operatie lijkt niet zo eenvoudig af te ronden. Eerdere pogingen van Maranello zijn gestrand, maar de aanhouder wint. Zeker als er op het thuisfront grote veranderingen gaande zijn.

Pierre_Wache_Red_BullPierre Waché

Nog meer kaderleden?
Naast Newey is het toonaangevende Gazzetta dello Sport veel meer overtuigd van een eventuele overstap van een andere Red Bull-ingenieur naar Ferrari. De man die door de Reds nu het hof wordt gemaakt is de huidige technisch directeur van Red Bull Racing genaamd Pierre Waché. De 49-jarige Fransman werd in 2023 al benaderd door het management uit Maranello, maar Waché voelde er toen niets voor. Nu is de situatie heel anders en zou het wèl kunnen werken. Waché zou nu serieus het idee overwegen om een nieuw aanbod te accepteren. En daarmee is hij niet de enige, want ook Enrico Balbo, hoofd van de aerodynamische afdeling, zou een aanbod gekregen hebben. We gaan het meemaken hoe warm de mannen zijn om te wisselen. Het zou in korte tijd opnieuw een overwinning voor Ferrari betekenen. Afgelopen zomer kwam CEO John Elkann onder vuur te liggen dat hij niet genoeg affectie toonde voor ‘zijn’ Ferrari, maar nu blijkt dat er achter de schermen al een hele tijd stevig gelobbyd wordt.

Frederic_Vasseur_scuderia-ferrariIs Fred Vasseur op het oorlogspad in Milton Keynes?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS