Formule 1

SILLY SEASON - Carlos Sainz staat op een kruispunt en moet de juiste afslag gaan kiezen...

Uitgegeven door Peter Vader • 12 februari 2024 11:03

De aankondiging van de eeuw schokte de wereld van de Formule 1. Een wereld vol semi-zekerheden, nadat er in 2023 en 2024 geen coureurs van stoeltje wisselden. Maar voor 2025 werd dat ineens anders. In de eerste weken van het nieuwe jaar kondigden Lewis Hamilton en Ferrari een meerjarige overeenkomst aan, die al ingaat op 1 januari 2025. Een overeenkomst die er noodzakelijkerwijs voor zorgt dat Carlos Sainz Maranello vaarwelzegt. Zijn toekomst is onzeker, de Madrileen staat op een kruispunt en moet de juiste afslag kiezen. Het leek zeker te zijn dat hij zou overstappen naar het ambitieuze Audi-project van de mannen uit Ingolstadt. Dit is niet alleen te danken aan de goede relaties van zijn vader, die afgelopen januari nog de Dakar Rally won met een Audi. Maar behalve goede connecties is ook het profiel van Carlos Sainz perfect voor het nieuwe Duitse team. Ze zijn op zoek naar een sterke en ervaren coureur die het team omhoog kan stuwen naar de top, na hun entree in 2026.

Carlos_Sainz_Ferrari_Champagne

Leek Sainz aanvankelijk het slachtoffer te zijn van de onverwachte overstap van Hamilton, nu ontvouwen zich toch nog enige kansen met veel potentieel voor de Spanjaard. En die zijn beslist het overwegen waard. Er wordt gefluisterd over een overstap naar Red Bull naast Max Verstappen, maar echt kansrijk lijkt dit niet. Sky Sports commentator Karun Chandhok benadrukt dat Aston Martin en Mercedes de alternatieven zijn. Ze zijn zelfs kwalitatief beter dan Audi. Ingolstadt zal even moeten wachten op succes en de competitiviteit zal er logischerwijs niet meteen zijn. Carlos Sainz is tegen die tijd ook niet meer de jongste en hij zal ongetwijfeld willen winnen. Mercedes lijkt daarvoor het meest geschikt. En Aston Martin zou een goede optie zijn als Fernando Alonso niet richting Brackley gaat. Een bedreiging bij de Britse renstal zou Yuki Tsunoda kunnen zijn. Vanwege de overstap van Aston Martin naar Honda motoren, is Tsunoda wellicht de nieuwe, toekomstige aanwinst voor het team uit Silverstone. Wat wordt het voor Carlos Sainz? Zeker is in ieder geval dat ‘Silly Season 2025’ in alle hevigheid is losgebarsten.

Carlos_Sainz_Sr_en_Jr
Carlos Sainz senior en junior
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS