Autosport NL • Seat Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien en Duivenvoorde zegevieren in race twee

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 6 mei 2007 09:26

Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde zegevierden tijdens het FIA WTCC evenement op Circuit Park Zandvoort. De equipe werd bedreigd door de aanwezigheid van Pim Hoekzema en Robert Heuser, maar kon de druk weerstaan. Na de pitstop was het voor de Match Racing equipe een kwestie van uitrijden.

Bij de start waren de meeste piloten goed weg. De auto van equipe Engel / Groot schoot in het Scheivlak in het grind en daarmee werd een mogelijke podiumpositie verspeeld. Ronald Morien voerde het veld aan en ontsnapte samen met Rosier, Sarink, Hoekzema en Heuser van de rest van het veld. Hevige gevechten ontstonden waarbij Hoekzema en Heuser de twee voorgangers verschalkten. De druk bij Morien werd groter, maar de Match Racing piloot weerhield de druk en ging als leider in de wedstrijd als eerste de pits in.

Ronald Morien kon profiteren van de pitstop. De gele bolide pakte direct een voorsprong op de achtervolgende oranje SEATs van Hoekzema / Oudshoorn en Heuser / Schilperoort, die hij vervolgens niet meer afstond. In de slotfase van de wedstrijd zorgde equipe Verkoelen / Thijssen nog voor spektakel door de controle over de auto in de Gerlachbocht te verliezen. De auto sloeg af en kon niet meer verder.

Equipe Morien / Duivenvoorde kon opnieuw een overwinning bijschrijven. De equipe eindigde met nog geen vier seconden voorsprong op Hoekzema / Oudshoorn. Equipe Heuser / Schilperoort maakte het feestje voor de oranje racemonsters compleet door als derde de eindigen. Equipe Engel / De Groot wist na het foutje in de eerste ronde alsnog op te klimmen naar de zesde positie, echter op een achterstand van een dertigtal seconden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS