Autosport NL • Seat Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Morien / Duivenvoorde wint, crash bij Landmacht equipe

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 8 juli 2007 13:15

ASSEN – Equipe Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde heeft ook de sprintrace van de SEAT Cupra Cup op het TT-Circuit Assen gewonnen. De wedstrijd werd al vroeg geneutraliseerd na een heftige crash van de Landmacht equipe Ronald Sarink en Jeroen den Boer.

Start van de tweede race

Bij de start leek equipe Van Eijk / Frankenhout de leiding in de wedstrijd over te nemen, maar equipe van Morien en Duivenvoorde kwam sterk terug. Terwijl één van de deelnemers achterstevoren stond, bleef de Landmacht equipe van Zwart en Van Es stilstaan op het circuit. Met collega Ronald Sarink zat het niet mee. Bij het aanremmen van de Geert Timmer-bocht raakte hij op het gras en sloeg vervolgens meerdere malen over de kop. Sarink kon ongedeerd uitstappen, maar zijn bolide was enorm beschadigd.

Niet overal verliep de race vlekkeloos

De safety car kwam de baan op, waarna verschillende piloten besloten om hun verplichte pitstop en rijderwissel te maken.

Later in de wedstrijd kreeg equipe Hoekzema / Oudshoorn een drive through penalty, maar na het uitrijden van de pitstraat reden zij over de witte lijn en moesten een aantal ronden later opnieuw binnenkomen.

Equipe Verschuur en Van der Sloot kende een ijzersterke wedstrijd

De dames equipe van de Landmacht met Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot, hielden de eer hoog en sneden zich door het veld. Uiteindelijk eindigden zij als derde, achter Morien / Duivenvoorde en Heuser / Schilperoort. Vierde werd equipe Valentijn / Sanders en finishte voor Bakker / Kroes en Dekker / Van Dam.

Podium van race twee

Klik hier voor de volledige uitslag van race twee van de SEAT Cupra Cup.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS