Autosport NL • Seat Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Equipe Morien / Duivenvoorde wint laatste race

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 21 oktober 2007 13:05

ZANDVOORT – Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde hebben de laatste race van de SEAT Cupra Cup gewonnen. De twee pakten bij de start de leiding in de wedstrijd en wonnen vervolgens overtuigend. Van der Sloot/Verschuur finishten als tweede na een fel gevecht met twee andere equipes.

Bij de start verschalkte Morien/Duivenvoorde de damesequipe van de Koninklijke Landmacht en pakte de koppositie. Daar achter reden de duo's De Groot/Engel op drie, voor Rosier/Gras, Sanders/Schaap en Hoekzema/Oudshoorn die een plekje wonnen ten koste van Zwart/Den Boer.

Na twee ronden werden de eerste pitstops met bijbehorende rijderswissel gemaakt. Sandra van der Sloot gaf het stokje over aan Sheila Verschuur, terwijl Michel Schaap uitstapte om Renate Sanders te laten plaatsnemen. Leiders Morien/Duivenvoorde kwamen na 26 minuten binnen voor de stop.

Na de pitstops voerden equipe Morien/Duivenvoorde nog steeds de wedstrijde aan, voor een drietal formaties die streden voor de tweede plaats in de wedstrijd. Equipe Smeijster/Frankenhout viel aan bij Van der Sloot/Verschuur voor de tweede positie. Het leek te gaan lukken, maar het damesteam behield de plaats aan binnenkant in de Hugenholtzbocht. De Groot/Engel sloot achter de rijdende dame aan, waardoor Smeijsters/Frankenhout een plek verloor. Een ronde later was het precies omgekeerd: De Groot/Engel viel op dezelfde plek aan, maar verloor een positie.

Equipe Morien/Duivenvoorde wonnen de laatste SEAT Cupra Cup, vlak voor Van der Sloot/Verschuur, Smeijsters/Frankenhout en De Groot/Engel. De strijd om de vijfde plaats werd in het voordeel beslist van Equipe Sanders/Schaap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS