Formule 1

Ross Brawn noemt Silverstone 2022 een klassieker: "Formule 1 en de FIA gaan absoluut de juiste richting in"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2022 17:23

De Formule 1-race op Silverstone is in de ogen van Ross Brawn uitgedraaid op een klassieker. De Managing Director of Motorsport van de F1 genoot van alle actie op de baan, waarbij inhalen niet simpelweg door DRS kwam en meerdere auto's naast elkaar de strijd met elkaar aangingen. Uiteraard stond Brawn ook stil bij de zware crash bij de start van de race.

Hamilton Leclerc


"De race op Silverstone was een echte klassieker", schrijft Brawn op de website van de F1. "Dit was een perfecte demonstratie voor waar de sport naartoe wil met deze revolutionaire nieuwe auto's. Het was een opluchting dat Guanyu Zhou en Alex Albon oké waren na zware klappers. Het is een nieuw voorbeeld van de ontwikkeling die de Formule 1 en de FIA op het gebied van veiligheid hebben gemaakt."

"Daarna hebben we geweldige race-actie gezien. Wat me goed deed, was de precisie waarmee de coureurs met deze auto's rijden. We zagen meerdere fascinerende gevechten die meerdere bochten achter elkaar doorgingen. Coureurs wisselden meerdere keren van positie en we zagen dat de coureurs veel verschillende lijnen konden rijden. Daardoor reden er twee, drie of soms wel vier auto's bijna naast elkaar. Het niveau van de inhaalacties was ook hoog. Coureurs moesten echt hard werken om een inhaalactie te laten slagen. Het was niet alleen een kwestie van de DRS open zetten en er voorbij vliegen."

Brawn ziet het hele seizoen in de F1 al fraaie battles. "Het begon al met de strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen in Bahrein en Saoedi-Arabië. De coureurs genieten echt van deze auto's en zijn er heel positief over. Ze waarderen de verandering die we doormaken om close racing mogelijk te maken. Inhalen is niet altijd zo makkelijk als het wellicht lijkt. De auto's kunnen elkaar makkelijker en langer volgen en daardoor wordt de druk continu opgevoerd om een foutje af te dwingen. De Formule 1 en de FIA gaan absoluut de juiste richting in en dat hebben we ook nodig voor de toekomst."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS